Taliándörögd

Tarisznyatöltés és teremtésvédelem – Evangélikus udvar a Művészetek Völgyében

Taliándörögd – Az idei Művészetek Völgye mind tematikájában, mind megvalósítási formájában a fenntarthatóság köré épül. Ebbe a környezettudatos irányzatba kapcsolódott be idén harmadszorra a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának több osztálya, fő szervezőként a Gyülekezeti és Missziói Osztály. A Tarisznya evangélikus udvar életre hívóit, Németh Zoltán osztályvezetőt és Szeli Noémi programkoordinátort kérdeztük a július 19–28. között zajló fesztivál evangélikus programjairól.

Süni, Nyúl, börtönrács, másság és Jézus

Kapolcs mellett Taliándörögdön, Vigántpetenden és Monostorapátiban zajlottak július 20–29. között a 28. Művészetek Völgye programjai. Az idei fellépők között volt Hobo, Ferenczi György, a Bagossy Brothers Company, Csemer Boggie, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Palya Bea, Szvorák Kati, a Kiscsillag, a Quimby, a Kaláka és még sokan mások… A kapolcsi evangélikus templomban és a közeli pincesor egyik pincéjében szervezett evangéliumi programoknak ebben a profi közegben kellett vonzónak, érdekesnek, egyben biblikusnak és megszólítónak lenniük.

Megnyílt a Művészetek Völgye fesztivál

Vigántpetend – Megnyitotta kapuit pénteken a Művészetek Völgye, a jövő vasárnapig tartó fesztivál 1200 programmal várja az érdeklődőket Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Képünkön fényfestés látható az evangélikus templomon Kapolcson, a 27. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017. július 22-én.

Lépj be a könyvbe!

Taliándörögd – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti- és Missziói Osztálya egy két méternél is magasabb „Evangélikus képeskönyv”-et készíttetett el a reformáció közelgő 500. évfordulójának tiszteletére. Az óriás könyv ember nagyságú mérete ellenére lapozható, és 12 oldalon mutatja be az evangélikus egyház történetét és jelenét.

Alkotótábor is volt a Művészetek Völgyében

Taliándörögd – A Rábaközi Napok szervezőinek meghívására Taliándörögdre látogatott a rábcakapi Alkotótábor. A távolság miatt csak egy kicsiny csapat tudott elutazni a völgybe, de az egynapos vendégeskedés alatt kora estig egy mini tábor várta a látogatókat. Az Ősök házának udvarán felállított sátrunkban lévő kiállítás, a kisgyermektől az idősebbekig, mindenkinek felkeltette az érdeklődését. Mindenkit személyesen kalauzoltunk végig, és lehetőség nyílt az alkotások kipróbálására is. Szöveg: Horváth Anita

Művészetek Völgye: Kapolcsi és taliándörögdi evangélikus programok

A Művészetek Völgyében, Kapolcson és Taliándörögdön evangélikus programok is lesznek. Az alábbiakban olvashatóak.
Feliratkozás RSS - Taliándörögd csatornájára