Balaton

Kánikulanapló

A Nap ma reggel 6 óra 7 perckor kelt. Rendesen ezt a vízből szoktam nézni. Júniusban vagy júliusban, amikor még 5 óra előtt bújik elő az akali hegy mögül, már olyan magasan van, hogy inkább a partról nézem a nagy, vörös korongot, mert az aranyhidat innen szélesebbnek látom, mint a víz színéről. Csak akkor csobbanok, ha kellőképpen kigyönyörködtem magam.

A Balaton környéki evangélikus gyülekezetek istentiszteleti rendjei – 2018

Balaton – Jézus mondja: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” [Mt 11,28] Az evangelikus.hu a balatoni evangélikus gyülekezetek nyári istentiszteleti rendjét és alkalmait ajánlja.

Drótszamárral a magyar tenger körül – Rejtőzködő szakrális emlékek a Balaton partján

A Balaton jóval több mint hatszáz négyzetkilométer vízfelület. Színek, fények, ízek, illatok, benyomások, hangulatok: mindezek hozzájárulnak ahhoz az élményhez, amely miatt sok ezer ember nyarából nem hiányozhat a magyar tenger. Mehetünk autóval, esetleg motorkerékpárral, de sokkal többet látunk, ha bringára ülve tekerjük körbe a mintegy kétszázharminc kilométeres partot. Hiszen így lehetőségünk van meglátni és megismerni azokat az emlékeket is, amelyek talán még a részletesebb útikönyvekből is kimaradtak. Bízunk benne, hogy összeállításunk hatására olvasóink közül is akadnak, akik augusztusban vagy a kellemes őszi hétvégék valamelyikén drótszamárra pattanva fedezik fel maguknak a Balaton látnivalóit. Írásunkban ezúttal a kevésbé ismert szakrális emlékekre fókuszálunk.

Balatoni evangélikus körkép 2017 – A Balaton környéki evangélikus gyülekezetek istentiszteleti rendjei

Balaton – Jézus mondja: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága” (Jn 8,12). Az evangelikus.hu a balatoni evangélikus gyülekezetek nyári istentiszteleti rendjét és alkalmait ajánlja.

Fergeteges nap a Balatonon

Szombathely – A Napsugár Közhasznú Egyesület meghívására Fonyódligetre utaztak a Johanneum fogyatékos fiataljai.

„Ajándék volt minden nap” – az idei utolsó nyári tábor a Balatonnál

A repülőcserkészek szervezésében tartotta a szezon utolsó nyári táborát, a révfülöpi vitorlás tábort győri evangélikus egyházközség, ahol a kővágóörsi evangélikusok vendégei voltak. „Ajándék volt minden nap. Istennek legyen hála!” – írta Szabó János, a Győr-Nádorvárosi Újtemplom lelkésze a tábor után.

Menjünk templomba a Balatonnál! – Összegyűjtöttük az evangélikus istentiszteletek időpontjait

Balaton – A nyári felüdülés mellett ne feledkezzünk meg a lelki töltekezésről sem. Az evangelikus.hu a balatoni evangélikus gyülekezetek nyári istentiszteleti rendjét és alkalmait ajánlja.

Balatoni evangélikus körkép

Balaton – „Ne feledjük el, hogy a lélek nem megy szabadságra” – fogalmaz Riczinger József lelkész, amikor megkeresem, hogy milyen alkalmakkal várják a nyári időszak turistáit, pihenni vágyóit. Valóban! Sokszor azt hisszük, hogy a pihenés a teljes kikapcsolódás lehetősége és éppen arra nem fordítunk ezáltal kellő hangsúlyt, hogy a kikapcsolódásban lelkünket is felfrissítsük. Éppen ezért, a testi pihenés mellé a lelki töltekezés lehetőségeit gyűjtöttük össze...

Futunk? EHE! :)

Szeretjük a Balatont. Északról, Délről és Nyugatról nézve, evangélikus templom vagy konferenciaközpont udvaráról, fürdőzős hőségben és éjszakai holdfényben – sokféleképpen ismerjük ezt a gyönyörű tavat. Eddig is sok élmény kötött hozzá, de minket, az Evangélikus Hittudományi Egyetem 5 oktatóját és 5 hallgatóját most még egy különlegessel több kapcsol ide. Ugyanis a Balaton mellett a futást is szeretjük. Ezért úgy döntöttünk, május utolsó hétvégéjén mi is körbefutjuk a Balatont. 23 óra 59 perc 26 másodperc alatt meg is tettük! S hogy milyen élményekkel gazdagodtunk?

Ökumenikus missziói napot tartottak a vidéki gyülekezetépítés jegyében

Balatonszárszó – Szólád – 2013. október 13-án tartotta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa a Missziói és Evangelizációs Bizottság szervezésében évről évre megrendezésre kerülő ökumenikus missziói napját, idén a dél-balatoni régióban. Az idei évben a missziói nap témája a vidéki gyülekezetépítés volt. Forrás: MEÖT, szöveg: Sz. T.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Balaton csatornájára