Magyar Testvéri Börtöntársaság

Börtönmissziósok és börtönlelkészek találkoztak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapst – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem kollégiumának kápolnája adott helyet 2019. július 20-án a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete idei rendes közgyűlésének és konferenciájának.

Lelkész a rácsok mögött – Beszélgetés Erdélyi Csabával

Budapest – Mit jelent a börtönben istentiszteletet tartani? Mi egy börtönlelkész feladata? Mennyire nyitottak a fogvatartottak az evangéliumra? Erdélyi Csabával, a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének elnökével beszélgettünk.

„Beszélünk róla!” – Helyreállítani, ami eltörött

Budapest – „A börtön, nem ad választ a közösség, a család, a sértett számára. Pusztán az elkövető kirekesztésével nagyon sok kérdés marad megválaszolatlanul” – fogalmaz Katona Csilla, aki egy másik modellt ajánl: szakemberek bevonásával üljön le egymással elkövető és sértett, hogy a sebek gyógyítása valóban megtörténhessen. A Magyar Bűnmegelőzési Börtönmissziós Alapítvány és a Magyar Testvéri Börtöntársaság elnökével beszélgettünk.

Közgyűlést tartott a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete

Budapest – A Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete idei közgyűlését és szakmai tanácskozását 2017. július 6-án tartotta a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet III. sz. objektumának Vadásztermében.

A szeretet nem luxus – A börtönmisszió, mint a társadalomba visszailleszkedés lehetősége

Budapest – „A börtönmisszió célja az evangélium hirdetése, azaz tanúságtétel Jézus Krisztusról” – fogalmazott Roszík Gábor. A Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának dísztermében tartott konferenciát és közgyűlést a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete. Az egész napos együttléten átadták a Bonhoeffer- és Colson-díjakat is, valamint bejelentették a két szervezet új elnökeit.

Ők nem tehetnek róla, mi igen!

Mátraszentimre – Az Angyalfa Alapítvány és a Magyar Testvéri Börtöntársaság szervezésében börtönviselt szülők gyermekeinek tartottak tábort Mátraszentimrén.

„Egyedül csak a szeretet tud megváltoztatni!”

Arad – Budapest – Az evangélium, Jézus ereje képes megváltoztatni a fogva tartottak életminőségét. A Biblia isteni üzenete képes jó útra terelni a tékozló fiúkat és felkészíteni őket a szabadulásuk utáni életükre. A börtönmisszió apostolának tartott, 2012-ben elhunyt Charles W. Colson – a Nemzetközi Testvéri Börtöntársaság megalapítója – következetesen és eltökélten képviselte ezt a nézetet, és életét a rabok szemlélete megreformálásának szentelte.

Megbékélés börtönön belül és kívül – Beszélgetés Katona Csillával

Budapest – Elkövető és elítélt egy asztalnál? Milyen lehetőség van a bűn feldolgozására? Börtönmisszió, mint a segítés formája? – Katona Csilla, a Magyar Bűnmegelőzési Börtönmissziós Alapítvány elnöke, a Magyar Testvéri Börtöntársaság elnökségi tagja válaszol.

„Uram, tégy engem békéd eszközévé!” – Megtartotta a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete ez évi közös közgyűlését és konferenciáját

Budapest – 2015. november 5–én került sor a Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete ez évi közös közgyűlésére és konferenciájára a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának dísztermében.

Angyalfa: Újra megszervezésre kerül a karácsonyi ajándékozási program

Gödöllő – Idén is megszervezésre kerül a Magyar Testvéri Börtöntársaság által támogatott a karácsonyi ajándékozási program, az Angyalfa-program. Az alábbiakban az erről szóló felhívást olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyar Testvéri Börtöntársaság csatornájára