Deák tér

Ülésezett az esperesi tanács a Deák téren

Budapest – Legutóbbi, 2020. novemberi online ülése után ismét személyes jelenléttel tartotta idei első értekezletét a Magyarországi Evangélikus Egyház Esperesi Tanácsa 2021. február 16-án. A Deák téri templomban – a járványügyi rendelkezések figyelembevételével – gyűltek össze a résztvevők.

A szeretet alapelve az odaadás – Ökumenikus találkozót tartottak a családokért Budapest belvárosában

Budapest – Kiáltó hang címmel szerveztek ökumenikus találkozót az Isten által elgondolt családért Budapesten, a Deák Ferenc téri evangélikus templom előtt augusztus 22-én.

Evangélikus istentiszteletek a Kossuth Rádióban nagypénteken és húsvétkor

Budapest – Beled – Szeretettel ajánljuk ünnepi istentiszteleteinket a Magyar Rádióban.

János-passió a Deák téren

Budapest – Az idei virágvasárnapi és nagyszombati János-passiót nem tudják megtartani a Lutherániával a Deák téri evangélikus templomban. Ezért most az előző évi János-passió felvételt adjuk közre honlapunkon.

Teltházas reformációi ünnep a Deák téren

Budapest – Az idei reformáció ünnepen a budapesti Deák téri evangélikus templomban adott teltházas koncertet a fél évszázados jubileumát ünneplő Kaláka együttes. Az igei szolgálatot Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke látta el.

30. Budapesti Bach-hét: H-moll mise – VIDEÓ!

Budapest – A h-moll mise keretezi a 30. Budapesti Bach-hét műsorát június 3. és 9. között, az ingyenes hangversenyeknek a Deák téri evangélikus templom ad otthont.

Smidéliusz Gábor igehirdetése a tatárszentgyörgyi romagyilkosság 10. évfordulóján

A romák elleni sorozatgyilkosság áldozataira emlékeztek Budapesten 2019. február 23-án. A Deák téri evangélikus templomban tartott istentiszteleten Smidéliusz Gábor lelkész hirdette Isten igéjét. Az alábbiakban az ő prédikációját olvashatják.

Megáldották a párokat Valentin-napon

Budapest – 2019. február 14-én immáron 12. alkalommal gyűltek össze a Deák téren az érdeklődők. Az este 6 órakor kezdődött istentiszteleten a Gemma Énekegyüttes vezetésével tartottak zenés istentiszteletet. Az alkalmon igét hirdetett Kondor Péter püspök.

Karácsonyi oratórium a Deák téren

Budapest – 2018 adventjének negyedik vasárnap estéjén zsúfolásig megtelt a Deák téri püspöki templom. A Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközségében idén is – mint minden évben 1904-óta – Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriumának (BWV 248) első három kantátájával zárta az adventi várakozást, és készült a karácsonyra a gyülekezet és énekkara, a Lutheránia egyaránt.

Márton-napi ünnepség lesz a Deák téren

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége tisztelettel meghívja reformációi – Márton-napi – ünnepségére.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Deák tér csatornájára