zarándoklat

„Legyenek mindnyájan egy” – Beszámoló a harmadik ökumenikus zarándoklatról

„Áldások útján járunk” – Idén nyáron is elindult az ökumenikus zarándoklat.

Idén nyáron is elindul az ökumenikus zarándoklat

Bakonybél – „A bencések, valamint a dunántúli evangélikus és református püspökség védnöksége alatt már harmadik alkalommal indulhatnak útnak azok a keresztény testvérek, akik az ökumenikus egység keresésének és kifejezésének módjaként a zarándoklatot választják” – mondta Korpics Márta főszervező, aki férjével, Béres Istvánnal már második alkalommal vállalják magukra e nemes feladatot.

Tovább folytatódott a zarándokút az ökumenikus egységért

Bakonybél – A bencések, illetve a dunántúli evangélikus és református püspökség védnöksége alatt már második alkalommal indultak útnak azok a keresztény testvérek, akik az ökumenikus egység keresésének és kifejezésének módjaként a zarándoklatot választották.

Lelkészek túrabakancsban

Révfülöp – A zarándoklatok népszerűsége évek óta egyre nagyobb: zarándokutak, -szállások nyílnak Magyarországon is, vallási hovatartozástól függetlenül sokan járják a Szent Jakab-utat, amikor életükben fontos döntésre készülnek.

Norvég–magyar zarándoklat: a második nap még nehezebb volt

Felsőtárkány–Bánkút – A második és egyben a legnehezebb napon vagyunk túl: 850 m szintkülönbséggel és egész napos gyaloglással. A napot áhítat kezdi és zárja, amely keretezi a gondolatainkat is. A második nap a 121. zsoltár jegyében telt. Az biztos, hogy tekintetünk a hegyeken volt egész nap és a segítséget is megkaptuk.

Norvég–magyar zarándoklat a reformáció és a közeledés jegyében

Eger – Az evangélikus templomból indult az a rendhagyó zarándoklat, amely a norvég morei egyházkerületből érkezett testvérekkel közösen ünnepli a reformáció ötszázadik évfordulóját – a közeledés jegyében.

Elindult a wittenbergi motoros zarándoklat

Sopron – Indul a csapat Wittenbergbe! Hétfőn reggel elindult a motoros csapat a soproni vadászháztól Wittenberg felé.

„Legyenek mindnyájan egy” – Úton az egységért

Győr – Katolikusok, reformátusok és evangélikusok, összesen harmincheten indultunk útnak Győrből, hogy egy ökumenikus zarándoklaton vegyünk részt 2017. július 15–21. között. A zarándokút mottója Jézus főpapi imádságának jól ismert mondata lett: „Legyenek mindnyájan egy, úgy, ahogyan te, Atyám énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek…” (Jn 17,21)

„Legyenek mindnyájan egy” – Ökumenikus zarándoklat az egyházak megbékéléséért

A reformáció 500 éves ünnepségsorozatához, rendezvényeihez egy rendhagyó alkalom társul. Ökumenikus zarándoklatot szervez a Szent Lukács Dékánia, a Szent Mauriciusz Monostor (Bakonybél), a Pápai Református Egyházközség és az Evangélikus Hittudományi Egyetem július 15-21. között, kifejezetten azzal a céllal, hogy a történelmi felekezetek megbékéléséért, egymás felé közeledéséért imádkozzanak.

(Zarándok)úton a megszülető Krisztus felé – Ádventi levél Norvégiából

Tormod Remôy norvég evangélikus lelkész 2016 őszén másodszor is visszatért Észak-Magyarországra azzal a céllal, hogy zarándokként is bejárja a vidéket, és tapasztalatait összegezve kutassa a zarándoklat helyét, szerepét a protestáns lelkiségben. Levelét „ádventi üdvözletként” barátai tolmácsolásában olvashatjuk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - zarándoklat csatornájára