nemzetközi

Nemzetközi jelnyelvi bibliafordító workshopot tartottak Budapesten

Budapest – 2018. december 5–7. között a Magyar Bibliatársulat adott otthont annak a nemzetközi jelnyelvi bibliafordítással foglalkozó szakmai műhelymunkának, amelyen Litvániából, Szlovákiából, Romániából, az Egyesült Királyságból, Hollandiából és az USA-ból érkezett résztvevők osztották meg egymással tapasztalataikat és kérdéseiket.

2019-ben is lesz fiatal kutatók és doktoranduszok számára nemzetközi konferencia

Budapest – A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya folytatva a korábbi hagyományt idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár kilencedik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciáját 2019-ben rendezik meg, melyre 2018. december 9-ig lehet jelentkezni.

Hatodik alkalommal tartottak nemzetközi női szemináriumot Wittenbergben

Wittenberg – 2017. július 1-jén (szombaton) 22 nő érkezett Wittenbergbe 9 ország képviseletében (USA, Brazília, Kolumbia, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Románia, Oroszország, Tanzánia és India), hogy egy hetet együtt töltve, épüljenek egymás hitén, hagyományain és történetén keresztül. És nem utolsó sorban bejárják azt a várost, ahonnan ötszáz éve elindult a reformáció. A színes társaság lelkésznőkből és gyülekezeti tagokból tevődött össze, országonként két-két képviselővel.

Magyar nyelvű katolikus-protestáns Biblia létrehozásáról is tanácskoznak Szegeden

Szeged – „Vallási és kulturális konfliktusok a Bibliában és az ősegyházban” címmel rendezik meg a 27. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát, amelyen egy hiánypótló mű, egy katolikus-protestáns magyar nyelvű bibliafordítás lehetőségeit is vizsgálják a szakemberek.

Menekültmissziói helyzetkép

Horváth István, az Evangéliumi Aliansz és az Operation Mobilization nemzet- és felekezetközi missziós szervezet munkatársa évek óta látogatja a menekülteket. Munkatársaival együtt igyekeznek hontalanná vált embertársaink lelki és fizikai szükségein enyhíteni, ellátni őket élelemmel, ruhával, gyermekeiket közös játékkal, a felnőtteket személyes és csoportos beszélgetésekkel, lelkigondozással segíteni. Legutóbb Šiden, a szerb-horvát határon tevékenykedett.

Menekültügy: összehangolt és ambiciózus cselekvést!

Brüsszel – Genf – Az Európai Tanács soron következő ülését megelőzően öt európai ökumenikus szervezet írásban fordult az Európai Unió (EU) politikai vezetőihez, mielőbbi intézkedést sürgetve a menekült- és migránsválság ügyében.

Az egyház a megújulás küszöbén – 48. Nemzetközi Ökumenikus Szeminárium Strasbourgban

Strasbourg – 2014. július 2–9. között „Nemkonfesszionális és transzkonfesszionális mozgalmak” címmel nemzetközi ökumenikus szemináriumot szervezett a Lutheránus Világszövetség és a strasbourgi Ökumenikus Kutatóintézet.

Hétfőn kezdődik a 25. Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem Nyíregyházán

Nyíregyháza – Hétfőn kezdődik és egy hétig tart a 25. Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem Nyíregyházán. Az érdeklődők a megosztás témája köré épülő pszichológiai, politológiai és teológiai előadásokon, szemináriumokon, fórumokon vehetnek részt.

Zánkán gyűltek össze az evangélikus tanulók

Zánka – Nemzetközi ifjúsági találkozón vettek részt az orosházi diákok. Forrás: beol.hu, szöveg: Cs. I.

Internationale Bewegnungen – Nemzeti határokat felülmúló találkozások

Ausztriai, magyarországi illetve romániai ifjúsági vezetők konferenciáztak az elmúlt héten (július 9-12 között)a tiroli Innsbruckban. Az Internationale Bewegnungen címet viselő konferencia célja, hogy közép és kelet-európai országokban végzett ifúsági munkatársak találkozzanak, egymással megosszák gondolataikat az ifjúsági munkával kapcsolatosan, illetve közösen egy tervet dolgozzanak ki, amely majd lehetővé teszi egy közép- és keleteurópai ifjúsági találkozó megszervezését. Forrás: evangelikus.net, szöveg: Nánási Sámuel
Feliratkozás RSS - nemzetközi csatornájára