felújítás

Nemzetiségi célú felújítási tevékenységek költségvetési támogatása Szepetneken

Szepetnek – 2020-ban lehetőség volt nemzetiségi önkormányzatok és nemzetiséghez kapcsolódó tevékenységet folytató civil szervezetek számára kérelmet benyújtani a NEMZ-BER-20 kategórián belül nemzetiségi célú felújítási tevékenységek költségvetési támogatására. A szepetneki németség számára értéket képvisel a szepetneki evangélikus templom, valamint az evangélikus gyülekezeti ház, ahol rendszeresen tartunk közösségi összejöveteleket.

Felújítják a sárszentlőrinci Petőfi emlékházat

Sárszentlőrinc – Felújítja a sárszentlőrinci önkormányzat a településen működő Petőfi emlékházat a Teleki László Alapítvány népi építészeti programjának kiemelt támogatásával.

Kívül-belül megújul a pápai evangélikus templom

Pápa – Közel 29 millió forintos beruházás során talajcsövezéssel, falszárító vakolattal és furatos befecskendezéssel mentesítik a megsüllyedést és repedéseket okozó nedvességtől az evangélikus templomot.

Új külsőt kapott a tállyai evangélikus templom

Tállya – A tállyai evangélikus templomot 1790-ben szentelték fel és 1802-ben itt keresztelték meg Kossuth Lajost. Most teljesen felújították az Isten házát és már csak a használatbavételi engedélyekre várnak. A Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközség még 2016-ban elnyert pályázatot, összesen 82 millió forintot fordítottak a külső- és belső megújításra, valamint a harangláb felújítására.

Folynak a galgagyörki parókia és gyülekezeti terem felújítási munkálatai

Galgagyörk – A galgagyörki gyülekezeti terem és a lelkészi hivatal hónapokon belül a befejező munkálatok szakaszába ér és szép tágas, világos gyülekezeti termet vehet majd birtokba a gyülekezet. A válaszfal lebontásával a korábbi két kisebb terem egybe nyitva lett és kialakításra került egy kis teakonyha is.

Befejeződött a nyíregyházi evangélikus Nagytemplom felújítása – Hálát adott a gyülekezet

Nyíregyháza – Mint ahogy azt már a közelmúltban is megírtuk, a nyíregyházi evangélikus Nagytemplom belső felújítási munkálatai befejeződtek – a kormány 650 millió forinttal támogatta a beruházást –, az épület most már régi pompájában ragyog. Hosszú zárás után, 2021. január 31-én 10 órakor megnyitották a hívek előtt is, hálaadó istentiszteletet tartottak benne.

Visszakapta régi fényét a nyíregyházi evangélikus nagytemplom belső tere

Nyíregyháza – Magyarország második legnagyobb evangélikus templomát kormányzati támogatással sikerült felújítani. Az épület régi pompájában ragyog, a restaurátorok segítségével megújult a 19. század eleji oltár is, valamint renoválták a templom mellett álló gyülekezeti termet is.

A 2019-es adventi összefogásnak köszönhetően teljesen megújult az Ökumenikus Segélyszervezet családok átmeneti otthona Szolnokon

Budapest – Miközben elindult a 2020-as Országos Adventi Pénzadománygyűjtés, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet fontosnak tartja, hogy a tavalyi adományokból megvalósult fejlesztésekről is beszámoljon. Mint ismeretes, a szervezet az adventben érkező adományok kisebb részéből évről évre ünnepi segélyakciókat indít, míg nagyobb részét országos intézményhálózatának egész éves működtetésére, fejlesztésére fordítja.

Szépül a Családi Bölcsőde udvara Szombathelyen

Szombathely – Megkezdődött a Családi Bölcsőde előtti udvar szépítése az elmúlt időszakban. Betonozott úton juthatnak el a kicsik az épületbe, emellett térkőburkolat is épült a bejáratnál. Az új betonozott út a régi járda nyomvonalát követi, a bejárat melletti terület pedig pihenőrésszel gazdagodik.

Hálát adtak a potyondi templom megújulásáért

Potyond – Kívül-belül megújult a Vadosfai Evangélikus Egyházközséghez tartozó potyondi leánygyülekezet 1978-ban épült temploma. Az elvégzett munkálatokért 2020. szeptember 20-án, vasárnap ünnepi istentisztelet keretében adtak hálát a közösség tagjai. A jelenlévők a lelkészek vezetésével vonultak be az épületbe.

Oldalak

Feliratkozás RSS - felújítás csatornájára