Pongráczné Győri Boglárka

És ha a lombikprogram Isten ajándéka?

Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkészházaspár. Három gyerekük lombikprogram segítségével született, amit ők nemhogy takargatnak, egyenesen annyit beszélnek róla, amennyit csak lehet, hogy segítsenek sorstársaiknak.

Adventi gondolatok a Kapos TV-ben

Kaposvár – Mit jelent az ünnep, hogyan készülnek az evangélikusok a karácsonyra, mi a lényege az idei adventnek? A Korzó magazin vendégei voltak a kaposvári gyülekezet lelkészei.

„Bizonyságot tenni a szeretetről” – Másodlelkészt iktattak Kaposváron

Kaposvár – Másodlelkészi állás létrehozásáról döntött a Kaposvári Evangélikus Egyházközség 2017 őszén. A tisztségre megválasztott Pongráczné Győri Boglárkát, Pongrácz Máté parókus lelkész feleségét 2018. január 28-án, vasárnap iktatta be hivatalába Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Egyházmegye esperese. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. Énekkel szolgált a gyülekezet kórusa és zenekara.

Lelkészházaspár az Úr házában

Kaposvár – Hamarosan ünnepi istentiszteletet tartanak a kaposvári evangélikus templomban, hogy szolgálatba iktassák Pongráczné Győri Boglárkát, akit másodlelkésznek választottak Pongrácz Máté mellé.

A megújulás reményével – Visszatekintő, avagy lelkészek a mögöttünk hagyott évről

A naptári év utolsó EvÉlet-számában fiatal, vidéken szolgáló evangélikus lelkészeket kérdeztünk arról, hogyan tekintenek vissza a jubileumi évre, amelyben a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára emlékeztek a protestánsok szerte a világon, és mi volt számukra az esztendő legnagyobb élménye.

Kisfilmekkel népszerűsítik a lelkészi pályát – Bemutatkozik a Pongrácz házaspár

Budapest – Ahogyan arról már beszámoltunk, az Evangélikus Hittudományi Egyetem az idei évben, a felvételi előtt, reklámkampányt folytatott a teológiai tanulmányokon gondolkodók megnyerésére, és népszerűsítő kisfilmek is készültek, amelyeket most egymás után szeretnénk mi is bemutatni az evangelikus.hu oldalán. Most a kaposvári lelkészházaspárral, Pongrácz Mátéval és Pongráczné Győri Boglárkával készült filmet mutatjuk be.

Evangélikus lelkésznő válasza lombik-ügyben – Egy fogantatás története

Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke augusztus 20-án a Szent Jobb körmenethez kapcsolódó szentmisén tartott szentbeszédében elhangzott gondolatai a lombikbébiprogramról komoly vitákat váltott ki a hazai közéletben. Nemrég a 168 óra is feltette a kérdést Dr. Orosz Gábor Viktornak, a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának Teológiai Bizottságának elnökének, hogy az evangélikusok mit vallanak a lombikbébiprogramról. Válaszát az evangelikus.hu oldalán lehet elolvasni. Most Pongráczné Győri Boglárka, kaposvári evangélikus lelkész gondolatait közöljük.

Karácsonykor közelebb kerül hozzánk az Isten

Kaposvár – Ha szembe jönne velem az utcán, egyetemi hallgatónak vagy francia festőművésznek gondolnám. A reverendát azonban el sem tudom képzelni rajta. Így, nem bírva a kíváncsiságommal, utána néztem a világhálón. Nos, Pongráczné Győri Boglárkán a lelkészi ruha is remekül áll, akárcsak a ragyogó mosolya. A fiatal lelkésznővel az advent, a várakozás, a befelé fordulás időszakáról beszélgetett a kaposvarmost.hu.

Elevenen lüktet a somogyi szórvány szíve – A százéves kaposvári gyülekezetben jártunk

Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközséggel egy ország „találkozhatott” virágvasárnapon a tévés istentiszteleten keresztül. Ellátogattunk, hogy közelebbről is megismerhessük egy fiatal lelkész házaspár és a megyeszékhely evangélikusainak mindennapjait. Épülő gyülekezeteket bemutató sorozatunk újabb riportját olvashatják.

Mélységekkel, magasságokkal teli boldog várakozás

Kaposvár – Anyukája azt mondja, egy kicsit a gyülekezet babája is, akinek éppen az év szökőnapján adott életet. A fiatal evangélikus lelkész házaspár sokat várt a kisfiú érkezésére. Pongráczné Győri Boglárka, az anyuka szerint a várakozás időszaka alatt a legnagyobb mélységeket és magasságokat egyszerre élték meg. Végül egy lombikprogram eredményeként öt kilóval megszületett Pongrácz Lázár.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Pongráczné Győri Boglárka csatornájára