csendeshét

Csendeshét Békéscsabán – Luther 95 tételét is újragondolták

Békéscsaba – A tavaszi szünetet megelőző héten tartottuk intézményünkben, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Kollégiumban az évente megrendezésre kerülő csendeshetet, melynek témája idén a betegség és gyógyulás volt. Így próbáltuk meg a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig mindenkivel éreztetni az előttünk álló napok mélységét. Felhívni a figyelmüket arra, hogy Jézus halála gyógyulást és szabadulást szerzett nekünk.

Az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) hitmélyítő csendeshetet tartott Piliscsabán – MEGHALLGATHATÓAK AZ ELŐADÁSOK ÉS AZ ÁHÍTATOK!

Piliscsaba – Az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) felnőtteknek szóló hitmélyítő csendeshetet szervezett 2017. augusztus 14–19. között Piliscsabán. A főtéma a következő volt: Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet? (Az újonnan született hívő ember és a törvény.) Az alábbiakban az ott elhangzott előadások és evangelizációk hanganyagait adjuk közre.

Szentek legyetek, mert én az Úr szent vagyok (1Pt 1,16)

Piliscsaba – Immár 25. alkalommal rendezték meg június 19-től 24-ig a Budai és Pesti Evangélikus Egyházmegyék közös konferenciáját Piliscsabán. Az elmúlt évekhez hasonlóan a két egyházmegyén kívül az ország más gyülekezeteiből is voltak résztvevők.

Mond-e Isten olyat, amit meg ne tenne? – A piliscsabai hitmélyítő csendeshét üzenetei

Piliscsaba – Az augusztusi első hőségriadó napjaiban, 3-ától 8-áig rendezték meg az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) Alapítvány hagyományos nyári hitmélyítő csendeshetét a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban.

Az evangélium gyógyító ereje – Lelki újjászületés a Középhalmi Misszió csendeshetén

Egy visszavásárolt tanyasi evangélikus iskola épületében alapította meg 1992-ben dr. Sárkány Angyal orvos a Középhalmi Misszió Alapítvány – Szenvedélybeteg-mentő Szakszolgálatot. A misszió szenvedélybetegek és lelki sérültek gondozását tűzte ki célul. Évente három gyógyító konferenciát, illetve csendeshetet tartanak. Sokan szenvedélybetegségükből szabadultan évente visszajárnak, hogy személyes bizonyságtételekkel erősítsék sorstársaikban a hitet. Idén az első csendeshetet 2015. április 13–18. között a Holt-Körös partján, egy szarvasi önkormányzati üdülő épületében tartották. Tizenketten bentlakóként vettek részt a reggeltől estig tartó programokon, de a lelki alkalmakra helyből is mindennap legalább tízen érkeztek.

Isten gyermeke a világban és a keresztyén közösségben is csak Urát imádja! – Felnőtt hitmélyítő csendeshét volt a Béthel Evangélikus Missziói Otthonban

Piliscsaba – Sok éve már, minden augusztus hónap első hetében az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) Alapítvány felnőtt keresztyének számára hitmélyítő csendeshetet szervez az Isten házában, Piliscsabán – mert a hit hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által. A szolgáló lelkészek személye sem változott: Bozorády Zoltán és Ittzés István töretlen hűséggel s lelkesedéssel folytatják a lélekmentés- és építés Uruktól nyert munkáját – a házat teljesen megtöltő s az ország számos részéből érkezett –, a rekkenő hőségben is az élő vízre szomjazó, nemcsak evangélikus keresztyének között. Szöveg és hangfájlok: Garai András www.garainyh.hu. Fotó: Tóth László Attila
Feliratkozás RSS - csendeshét csatornájára