Sopronbánfalva

Aki mások életén szeretne segíteni

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Mentés másként – Ágfalvi és bánfalvi konfirmandusok vizsgáztak

Ágfalva – Sopronbánfalva – A május 6-ai családi istentiszteleteink több dolog miatt is különlegesek voltak. Az egyik az, hogy ez volt konfirmandusainknak a vizsga-istentisztelete, melyen mindegyikük kapott valami kis szerepet, és felolvasták a saját maguk által megfogalmazott hitvallásaikat. A vasárnap másik különlegessége pedig az volt, hogy erre a napra esett anyák napja is. Gyülekezetünk gyermekei rendhagyó módon köszöntötték anyukáikat és nagymamáikat: megáldották őket templomaink oltáránál.

Megemlékeztek a bánfalvi németek kitelepítéséről

Sopronbánfalva – Április 29-én a kitelepítés 72. évfordulója alkalmából megtelt a bánfalvi templom. Az istentiszteleten Mesterházy Balázs esperes hirdette Isten igéjét, a kitelepítési emlékműnél pedig Claudia Söder, egykori kitelepített bánfalviak gyermeke mondott ünnepi beszédet.

Képek beszélnek az ágfalviak ökumenikus alkalmáról

Ágfalva – Az ökumenikus imahét ágfalvi rendezvényére 2018. január 25-én került sor, ezúttal az evangélikusok gyülekezeti termében. Az alkalomról képes beszámolót adunk közre.

Két térképet készítettek el az egykori kitelepítettek és utódaik Ágfalváról és Sopronbánfalváról

Ágfalva – Évekig tartó hosszú és kitartó munka eredményeképpen született meg az a fantasztikus térkép, amely a kitelepítés előtti, 1946 előtti Ágfalva térképét tartalmazza. A térkép nem akármilyen. Ha a keresett lakcímre kattintunk, megtudhatjuk, hogy kik éltek az adott házban, és azt is, hogy az egykori lakók a kitelepítés után hová kerültek.

Téglajegyekkel a sopronbánfalvai templomért!

Sopronbánfalva – A sopronbánfalvai evangélikus templom felújítására téglajegy programot hirdetett az evangélikus egyházközség, amellyel bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy megújulhasson az épület.

Az egyszer volt-templom búcsúja

Sopronbánfalva – Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű falucska Sopron szomszédságában, amelynek nem volt evangélikus temploma. A falu – Bánfalva – evangélikussága száz éven át a szomszédos Ágfalvára járt át istentiszteletekre. A település lélekszáma és evangélikussága azonban egyre nőtt, növekedett, mígnem elhatározták, hogy építenek egy templomot. A templomban helyet kapott az iskola is, mert a faluban rengeteg gyerek élt. Nagy boldogság volt, amikor elkészült az 1887-ben felszentelt épület. Az öröm akkora volt, hogy máig is jut belőle az utódoknak: a templomszentelés évfordulóját azóta is évről évre megünnepeljük.

Milánóban járt az ágfalvai és sopronbánfalvai ificsoport

Milánó – Az Alpok gyönyörű tájain átvonatozva utaztunk Milánóba, a helyi német és svájci alapítású evangélikus egyházközségbe, amelynek temploma és gyülekezeti háza a város központjában van. Ott töltöttünk egy felejthetetlen hetet az ágfalvai és sopronbánfalvai gyülekezet 18+ ificsoportjával, a templomkertben táborozva, 2017. június 27. és július 3. között.

Evangélikusok vagyunk… – Reformációi játszóház Sopronbánfalván

Sopronbánfalva – Evangélikusok vagyunk címmel rendeztük meg Sopronbánfalván – a havi rendszerességgel – tartott gyerekdélelőttünket.

Múltjukat féltik a sopronbánfalvai evangélikusok

Sopronbánfalva – Nekünk már elvették 1946-ban a gyülekezeti tagjainkat, 1967-ben a templomunkat. A múltunkat ne vegyék el! – mondta Heinrichs Eszter, a sopronbánfalvai evangélikus gyülekezet lelkésze.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sopronbánfalva csatornájára