Ars Sacra Fesztivál

Elindult a regisztráció a XIII. Ars Sacra fesztiválra

Budapest – Az Ars Sacra fesztivál célja, hogy értékes művészi rendezvényeken keresztül találkozzon a mai kor embere a hagyományos európai kultúrával. Várják a történelmi egyházak és a kulturális élet képviselőinek jelentkezését, akik a fesztivál keretében a művészet eszközein keresztül mutatnák be az európai kultúra szakrális, időtálló értékeit, hogy a művészet egyetemes nyelvén megszólítva egymást közösen ünnepeljünk. Mottó: „Legyetek mindnyájan egy!” (Jn 17,21)

Egy fesztivál, melytől több leszel – Szeptemberben lesz a XII. Ars Sacra fesztivál

Budapest – A fesztiválok idejét éljük, melyek között a már tizenkét éves, nemzetközi minősítéssel rendelkező Ars Sacra fesztivál egyedi. Segít meglátni, amit rohanó világunkban nehezen veszünk észre, kiemel a hétköznapokból, és rámutat a személyes Istenre, aki áthatja teremtett világunkat.

„Ne féljetek” – Szakrális művészet Gödöllőn

Gödöllő – A Szakrális Művészetek Hete keretében Ne féljetek címmel csoportos kiállítás nyílt a gödöllői Levendula Galériában. A megnyitón a bátorság, avagy a félelem nélküli élet zálogának kérdése került fókuszba. Az alábbiakban Galambos Ádám megnyitóbeszédét teljes terjedelmében közöljük.

Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál

Budapest – Megnyílt pénteken az Ars Sacra Fesztivál. A jövő vasárnapig tartó rendezvénysorozat több mint hatszáz ingyenes művészeti, kulturális programmal várja az érdeklődőket szerte az országban és a határon túl is. A fesztivált Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Idén is nyissuk ki a templomok kapuit, mutassuk meg magunkat!

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének harmadik szombatján meghívjuk a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Mutassák be a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szervezzenek a Nyitott Templomok Napján.

Ma kezdődik az Ars Sacra Fesztivál – Holnap lesz a Nyitott Templomok Napja

Budapest – Ma kezdődik és jövő vasárnapig tart az Ars Sacra fesztivál, amely több mint hatszáz ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja vendégeit szerte az országban és a határon túl is.

A Luther-rajzfilm versenybe száll az Ars Sacra fesztiválon

Budapest – Az Ars Sacra fesztivál keretében idén először filmes versenyszekció is lesz, amelyen a Luther-rajzfilm első öt részével indul egyházunk. A nyilvános vetítésre 2016. szeptember 21-én kerül sor.

Nyitott Templomok Napja: Összegyűjtöttük az evangélikus vonatkozású programokat!

Budapest – Az Ars Sacra fesztivál keretében idén is megrendezik a Nyitott Templomok Napját szerte az országban. Az eseményre 2016. szeptember 17-én kerül sor. A hivatalos oldalról összegyűjtöttük az evangélikus templomok erre a napra tervezett programjait.

Befogadó és nyitott egyház, avagy Ars Sacra a Fasorban – Aradi György válaszol

Budapest – „Felismertük azt az igényt, hogy mind hitéleti, mind kulturális szinten inspirálhatjuk a hozzánk érkezőket” – vallja Aradi György. Az idei Nyitott templomok napja és az Ars Sacra Fesztivál apropóján a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség kulturális életéről, a kerületet megszólító hatásáról és az egyházi nyitottságról beszélgettünk a gyülekezet vezető lelkészével.

Párbeszédek a nyitott templomok napján – Beszélgetés Pál Diana orgonaművésszel

Budapest – „A templomnak hídnak kell lenni Isten és ember, ember és ember között” – vallja Pál Diana, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség kántora. Az orgonaművészt a Nyitott templomok napján megrendezésre kerülő programsorozatról kérdeztük.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ars Sacra Fesztivál csatornájára