Gyula

Teljes alakos szobrot állítanak Stéberl Andrásnak

Gyula – Szobrot állítanak Stéberl András húsipari szakembernek 2020 májusában, a készülő alkotás makettjét pedig szeptember 3-án leplezte a Gyulahús Kft. tárgyalójában Görgényi Ernő polgármester, Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője és Széri-Varga Géza szobrászművész.

Különleges kiadvány készült a reformáció 500. évfordulója tiszteletére

Gyula – A gyulai evangélikus templomban került bemutatásra a reformáció 500. évfordulója alkalmából készült forráskiadvány sorozat Békés megyei kötete.

A Ladics család története és a 15. századi Gyula is megelevenedik

Gyula – Megelevenedik a Ladics család története, a protestáns egyházak és a hatalom 1945 és a rendszerváltozás közötti viszonya, valamint a 15. századi Gyula is. A Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára számos érdekes eseménnyel és kötettel készül a következő hónapokra.

Megkezdődött az ökumenikus imahét Gyulán is

Gyula – Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakoztak a gyulai keresztyén és keresztény felekezetek az ökumenikus imahéthez. Ebben az esztendőben január 20–27. között naponta 5 órától tartanak imaalkalmakat a város templomaiban. „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” bibliai mottójú programsorozat keretében a keresztény egységért imádkoznak világszerte.

Beiktatták lelkészi hivatalába Pápai Attilát

Gyula – Ünnepélyes liturgián iktatták be lelkészi hivatalába 2018. november 24-én Pápai Attilát a gyulai evangélikus templomban. A ceremónia közgyűléssel zárult, amelynek keretében számos egyházi és világi méltóság mondott köszöntőt. Gyula város jókívánságait Görgényi Ernő polgármester tolmácsolta.

Hatvanheten ültek asztalhoz a diákolimpiai sakkdöntőn – Köztük evangélikus iskolák diákjai is

Gyula – A Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye adott otthont a hét végén a 2018. évi megyei sakk-diákolimpia egyéni döntőjének az I–IV. korcsoportos fiatalok számára.

A rászorulókon segít az ételdoboz Gyula belvárosában – VIDEÓ!

Gyula – A Béke sugárúton az evangélikus lelkészi hivatal mellett helyezték el a Re-Formáló Egyesület adománydobozát a napokban. Ide bárki hozhat akár főtt, akár tartós élelmiszert, melyet az arra rászorulók szabadon elvihetnek.

90 éve szentelték fel a gyulai evangélikus templomot

Gyula – Kilencven éve, 1927. december 18-án Raffay Sándor püspök szentelte fel a javarészt közadakozásból felépített gyulai evangélikus templomot. Az isteni hajlékért és a hozzá tartozó közösségért december 17-én ünnepélyes istentiszteleten adott hálát az egyházközség. Idén első alkalommal a Benkő István-díjat is kiosztották.

A reformáció helyi alakjainak tiszteletére állítanak emlékművet Gyulán

Gyula – Már kiásták a helyét és elkezdték építeni az alapját annak az emlékműnek, amelyet a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából ősszel állítanak fel a Petőfi tér északi oldalán.

Gyulán kezdte meg lelkészi szolgálatát a Pápai házaspár

Gyula – Augusztus 1-től kezdte meg szolgálatát Gyulán Pápai Attila és Pápai-Tóth Orsolya. Az evangélikus lelkész házaspár az egyházi szolgálat mellett a hitoktatási feladatokat is ellátja majd a városban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Gyula csatornájára