Gyula

A Gyulai Evangélikus Egyházközség jótékonysági bált rendezett

Gyula – A hétvégén tartották a gyulai evangélikus gyülekezet jótékonysági bálját, amelyről a Gyulai Hírlap készített képes beszámolót. A 11. bál képriportját adjuk közre.

Etikai és vallási témák a világzene színpadán

Budapest – „Arra törekszünk, hogy a közönségünknek minden helyszínen olyan örömöket és pozitív impulzusokat közvetítsünk, ami megerősíti őket” – mondja Lobó-Szalóky Lázár Pro Arte-díjas énekes-gitáros, dalszerző. Az évente idehaza és külföldön több mint kilencven koncertet adó Dirty Slippers együttes frontembere nem csak a pop-rock világában mozog otthon, hanem alkotóművészi munkásságával hitét is képviseli. A zenésszel pályafutásáról, evangélikus identitásáról és új szólólemezéről is beszélgettünk.

Aki világhírűvé tette a gyulai kolbászt

Kemény munkájának és leleményes ötleteinek köszönhetően Stéberl András, a cégalapító húsgyáros világhírűvé tette családi vállalkozását. Az evangélikus iparos érdeme, hogy Gyula város neve mára elválaszthatatlanul összekapcsolódott a minőségi kolbásszal. Nemcsak sikeres vállalkozó volt azonban, hanem egyházának hűséges és tevékeny támogatója, tisztségviselője is.

Bejárták a Szélrózsa helyszínét a munkaágvezetők

Gyula – Munkaágvezető hétvégét tartott a Szélrózsa szervező csapata november 8. és 9. között Gyulán, ahol a csapatépítés és az ismerkedés mellett fontos döntések születtek. A résztvevők bejárták a 2020-as találkozó helyszínét is.

Teljes alakos szobrot állítanak Stéberl Andrásnak

Gyula – Szobrot állítanak Stéberl András húsipari szakembernek 2020 májusában, a készülő alkotás makettjét pedig szeptember 3-án leplezte a Gyulahús Kft. tárgyalójában Görgényi Ernő polgármester, Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője és Széri-Varga Géza szobrászművész.

Különleges kiadvány készült a reformáció 500. évfordulója tiszteletére

Gyula – A gyulai evangélikus templomban került bemutatásra a reformáció 500. évfordulója alkalmából készült forráskiadvány sorozat Békés megyei kötete.

A Ladics család története és a 15. századi Gyula is megelevenedik

Gyula – Megelevenedik a Ladics család története, a protestáns egyházak és a hatalom 1945 és a rendszerváltozás közötti viszonya, valamint a 15. századi Gyula is. A Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára számos érdekes eseménnyel és kötettel készül a következő hónapokra.

Megkezdődött az ökumenikus imahét Gyulán is

Gyula – Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakoztak a gyulai keresztyén és keresztény felekezetek az ökumenikus imahéthez. Ebben az esztendőben január 20–27. között naponta 5 órától tartanak imaalkalmakat a város templomaiban. „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” bibliai mottójú programsorozat keretében a keresztény egységért imádkoznak világszerte.

Beiktatták lelkészi hivatalába Pápai Attilát

Gyula – Ünnepélyes liturgián iktatták be lelkészi hivatalába 2018. november 24-én Pápai Attilát a gyulai evangélikus templomban. A ceremónia közgyűléssel zárult, amelynek keretében számos egyházi és világi méltóság mondott köszöntőt. Gyula város jókívánságait Görgényi Ernő polgármester tolmácsolta.

Hatvanheten ültek asztalhoz a diákolimpiai sakkdöntőn – Köztük evangélikus iskolák diákjai is

Gyula – A Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye adott otthont a hét végén a 2018. évi megyei sakk-diákolimpia egyéni döntőjének az I–IV. korcsoportos fiatalok számára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Gyula csatornájára