baptista

Testvéregyházi programok evangélikus helyszíneken II.: Örökség – zenében és táncban a parókiaudvaron

Balassagyarmat – 2019. június 29-én, szombaton este az OM Magyarország (Operation Mobilisation nemzetközi, felekezetközi missziós szervezet) által támogatott turné keretében – Szentendre, Szigetszentmiklós és Pápa után – Balassagyarmaton, az evangélikus parókia udvarára varázsolt hamisítatlan „ez az a nap” hangulatot Bill Drake egyesült államokbeli előadóművész és zenekara. Legacy című albumukat mutatták be.

Hálás szívvel hazatérni Istenhez

Alsózsolca – Negyedik alkalommal szervezett cigánymissziós találkozót öt protestáns felekezet: a baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi és református egyházak cigánymissziós közösségei az alsózsolcai metodista templomban gyűltek össze Istent dicsőíteni és egymást megismerni 2019. február 9-én, szombaton. Az eseményen a gyülekezeti tagok a hálaadás témájában hallgathatták az igehirdetést, bizonyságtételeikben pedig néhányan 450 fő előtt mesélték el, hogyan tudtak köszönetet mondani életükért és megtérésükért.

MEÖT-közlemény: Szabadon bocsátották a baptista lelkipásztort

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Elnöksége örömét fejezi ki, hogy a török hatóságok szabadon bocsátották Andrew Brunson amerikai baptista lelkipásztort, akit kémkedés igaztalan vádjával tartóztattak le.

Ismét találkoztak az evangélikus és baptista egyház vezetői

Budapest – Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök, Prőhle Gergely országos felügyelő és Krámer György országos irodaigazgató 2018. szeptember 5-én látogatást tett a baptista székházban, ahol Papp János egyházelnök, Mészáros Kornél főtitkár, Durkó István missziói igazgató és Simon Norbert gazdasági igazgató fogadta az evangélikus vezetőket.

Lelkészek és a gender

Lelkészek beszélgetése a gender-jelenségről – Nashville-i nyilatkozat címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést múlt héten az Adna kávézóban. A Pesti Református Egyetemi Misszió és a Károli Egyetemi Lelkészség által szervezett alkalmon három lelkész és egy mentálhigiénés szakember vizsgálta pro és kontra a Nashville-i nyilatkozat egyes pontjait, különös tekintettel a szexualitás, a nemi szerepek és a házasság témakörére.

SzeretetREformáció

Budapest – Olyan mondattal kezdte a beszélgetésünket Háló Gyula, a pestszentimrei baptista lelkész – a kerületi ökumenikus pásztorkör lelkészei által szervezett SzeretetREformáció elnevezésű rendezvény koordinátora –, hogy az rögvest felkeltheti olvasóink érdeklődését is. „Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást” – idézte a krisztusi szavakat Háló Gyula. Amint azt megtudtuk, az október 7-i egész napos ökumenikus rendezvény valóban a szeretetről, a közösségről fog szólni a Pestszentimrei Sportkastélyban.

Bibliai gyermektábor zajlott Kispesten

Budapest – Ebben az esztendőben 2017. június 19–23. között tartottuk meg a bibliai gyermektáborunkat a kispesti baptista és evangélikus gyülekezetek közös szervezésében.

A gyülekezetplántálás prioritást élvez mindkét egyház életében – Baptista–evangélikus dialógus

Budapest – A Magyarországi Baptista Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház között immár rendszeres, évenkénti találkozók sorában ezúttal a baptista egyház székházában találkoztak a vezető munkatársak: Papp János egyházelnök, Gáncs Péter elnök-püspök, Mészáros Kornél főtitkár, Krámer György irodaigazgató, Durkó István missziói igazgató, valamint Németh Zoltán a gyülekezeti és missziói osztály vezetője.

Június 20-án ételt adományoztak

Budapest – Az Evangélikus Diakónia Integrációs Szolgálata 2016. június 20-án, a nemzetközi menekültnap alkalmából 150 adag meleg ételt és süteményt ajándékozott a Soroksári úti Baptista hajléktalanszállás lakóinak, akik között számos menekült is él. Az ételt a Rózsák terei Evangélikus kollégium konyhája biztosítja, a sütemények az Evangélikus Diakónia menekült-bevándorló ügyfelei segítségével készültek.

Kis lépésekre és még sok elmélyült és tisztázó megbeszélésre van szükség – Egyházak képviselői egyeztettek a MEÖT-ben

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezte azt az alkalmat, amelyen a Lutheránus Világszövetség és a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa által elfogadott, A szembenállástól a közösségig evangélikus–római katolikus közös megemlékezés a reformációról 2017-ben című, 2013-ban kiadott párbeszéd-dokumentum apropóján, a közös ökumenikus útkeresésről beszélgettek a katolikus egyház és protestáns egyházak képviselői. 2016. május 25-én a testvéri hangvételű tárgyalások során az egyházak képviselői megegyeztek abban, hogy ragaszkodni kell a már kialakult területeken az egység megtartásához, de még igen sok elmélyült és tisztázó megbeszélésre van szükség az egyházak részéről.

Oldalak

Feliratkozás RSS - baptista csatornájára