tanév

Én vagyok az ajtó – A tanév új igéje hangzott Orosházán

Orosháza – Új, a Bibliából származó igével vág neki a tanévnek az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium. A nevelőtestület 2019. augusztus 29-én döntötte el, melyik legyen az a mondat, amely istentiszteleteiken és különböző programjaikon még többször elő fog kerülni.

Új bekezdés – Nyolcadik tanévét kezdi az Evangélikus Roma Szakkollégium Nyíregyházán

Nyíregyháza – Istentisztelettel és könyvbemutatóval kezdte az új tanévet a Nyíregyházán működő Evangélikus Roma Szakkollégium (ERSZK). A kertvárosi gyülekezeti központban a hallgatókon kívül az intézmény rendszeres előadói, valamint a partnerintézmények képviselői is részt vettek.

„Testvérek vagyunk” – Családi nappal zárták a tanévet a kaposvári evangélikusok

Kaposvár – Családi istentisztelet, keresztelő, meseszínház, ugrálóvár, trambulin, arcfestés, csillámtetkó, vattacukor, egy finom pörkölt és több száz palacsinta várta azokat a családokat, akik 2018. június 10-én, vasárnap ellátogattak a kaposvári evangélikus gyülekezetben megrendezésre kerülő családi napra.

Evangélikus iskolák diákjai is szépen szerepeltek az idei OKTV-ken

Budapest – 2018. június 1-jén, pénteken volt az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV), valamint a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított Kiváló Versenyfelkészítő elismerések díjátadó ünnepsége a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Felelős lehetősége az egyháznak, hogy vannak iskolái – Évkezdő pedagógus konferenciát tartottak Aszódon

Aszód – Az evangélikus nevelési- és oktatási intézményekben dolgozó tanároknak már bekongatott a kisharang az aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium aulájában, 2016. augusztus 27-én. A 2016/2017-es tanév évkezdő konferenciájának témája a reformáció jubileumi évének küszöbén mi másról is szólhatott volna, mint a reformáció mai üzenetéről.

Izgalmas, eseménydús nyár – Napközis tábor Rozsréten

A közeledő tanévkezdés előtt a a nyíregyháza-nagytemplomi evangélikus egyházközség 4. körzetének gyermekei a rozsrétszőlői gyülekezeti házban töltöttek el egy tartalmas hetet. A napközis tábor témája a teremtéstörténet változatos bemutatása volt.

Új igazgatót iktattak a Kmety-iskolában – Veni Sancte Malomsokon

Malomsok – Sok izgalom és nagy várakozás előzte meg a Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda tanévnyitó istentiszteletét, amelyet augusztus 31-én, 17 órakor rendeztek a fenntartó malomsoki gyülekezet templomában. Nem véletlen, hogy már a kezdés előtt negyed órával zsúfolásig megtelt a templom, sőt, még az utcán is álltak emberek.

„Én már tanulni akarok!”

„Te már a sokadik ember vagy, aki engem néz, hogy miért császkálok iskolás létemre ilyenkor az utcán” – mondja nekem reggel úgy kilenc óra magasságában egy cserfes kisfiú a Bajza utca Városligeti fasor sarkán. Bizony, érdekes is ez így szeptember elsején, amikor minden suliban becsöngettek és hol tanévnyitót tartanak, hol már az első osztályfőnöki órákon írják az órarendet, de az a kissrác, notesszel és tollal a kezében még az utcán baktat.

Itt van az ősz, itt van újra…a tanévkezdés! – Csendesnapot tartottak pedagógusoknak Kiskőrösön

Kiskőrös – 2015. augusztus 24-én immár hagyományként tanévkezdő pedagógus csendesnapon vehettek részt a Kiskőrösi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola pedagógusai. A 120 pedagógus ebben az évben az imádság témáját mélyítette el elméleti és gyakorlati síkon, ezzel is készülve a nyártól való búcsúzásra és a tanév köszöntésére.

Tanévnyitó istentiszteletet tartottak az ajkai evangélikus gyülekezetben

Ajka – Ismét elérkeztünk egy új tanév küszöbére. Gyermekünk egy évvel idősebb lett, új tantárgyak, új feladatok, új kötelességek várnak rá ebben az esztendőben is. Forrás: veol.hu, szöveg: Schvarzkopf Anita

Oldalak

Feliratkozás RSS - tanév csatornájára