kenyéráldás

Ökumenikus hálaadásra gyűltek össze az egyházak államalapításunk ünnepének előestéjén

Budapest – Államalapításunk ünnepének előestéjén a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében ökumenikus hálaadó istentiszteletre és az új kenyér megáldására gyűltek össze a jóakaratú hívők a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség templomában.

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az ünnep előestéjén

Budapest – Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén, 2019. augusztus 19-én, hétfőn Budapesten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében.

Ami az ország tortájánál is finomabb…

„Amikor áldást mondunk a kenyér felett, megszülethet szívünkben a hála, ami összekapcsol az Élet forrásával, teremtő Atyánkkal”. Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök jegyzete a Kossuth Rádió Evangélikus félórájában, 2019. augusztus 19-én hangzott el.

Haza – a szívben és Krisztusban

Nagymágocs – „Ez az ünnep leginkább a reményről szólt. Hogy az ilyen elöregedő, olykor jövőjét reménytelennek gondoló falvakban is van élet, van hit Istenben” – fogalmaz Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész. A kenyér megáldása, a közösség megélése, az ökumené és az összefogás jellemezte a nagymágocsiak augusztus 20-i ünnepét.

Ökumenikus istentisztelet az államalapítás ünnepének előestéjén

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezésében idén is ökumenikus istentisztelet keretében kérték az Úr áldását Magyarországra. Az ünnepi kenyeret Gáncs Péter elnök-püspök áldotta meg.

Államalapítás ünnepe – Ökumenikus hálaadó istentisztelettel és a kenyér megáldásával kezdődött az augusztus 20-i ünnepség

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartottak államalapításunk ünnepének előestéjén, a budapesti Szilágyi Dezső téri református templomban. Egyházunk részéről Gáncs Péter elnök-püspök szolgált.

Ökumenikus kenyéráldás volt a budapesti Clark Ádám téren Bence Imre esperes szolgálatával

Budapest – Az augusztus 20-ai ünnep kihagyhatatlan része a kenyéráldás. Az aratás után hagyományosan Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret. Az ünnep jelképe a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyér. Az Együtt az Ország 2013 – ünnepség sorozat keretében ökumenikus kenyéráldás volt a Clark Ádám téren, amelyet a Népművészeti Egyesületek Szövetségének és a Vendégségben Magyarországon rendezvénysorozat résztvevőinek jelenlétében ünnepeltünk. Az ökumenikus kenyéráldás szolgálatát Bence Imre esperes végezte. Szöveg: evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - kenyéráldás csatornájára