ima

Hogyan imádkozol? | Tágas tér – A csendről és az imáról

Sokféle ima létezik. Vannak előre megírt, kötött, imák, és vannak a szabadon elmondott imák. Vannak olyanok, amelyeket hangosan mondunk, és vannak olyanok, amelyek csak belül szólalnak meg. A sokféleségben azonban érdemes nem megfeledkezni egy nagyon fontos tényről: nem az én gondolataim, érzéseim, sérelmeim, bűneim kimondása, nem az is az önkifejezés egy különleges formája az ima lényege, hanem az, amit Isten akar nekem mondani. A kérdés csak az, hogy meghallom-e… Meg akarom-e hallani…

Ének és ima az esőben – Gellért püspök árnyékában

Budapest – Különböző felekezetek tagjai és vezetői találkoztak 2018. szeptember 4-én az Erzsébet híd felett magasodó „imahegy” szikláján álló Gellért-szobor talapzatánál, ahol együtt imádkoztak fővárosunk és országunk lelki ébredéséért, az újjáteremtő Szentlélek kiáradásáért, valóságos szellemi áttörésért, egy igazi, ma is átélhető reformációért.

Imádság a szabadságért

A Szabadság-imák kezdeményezés 2017. október 18-án indult el. A szervezők célja egy olyan imasorozatot tartani, amelyben a legkülönbözőbb vallási háttérből érkező vagy vallástalan embereknek keretet biztosítanak ahhoz, hogy ne maradjanak magukra félelmeikkel, elkeseredettségükkel, szomorúságukkal. A kezdeményezés múltjáról és jelenéről számolt be Kertai-Szabó Ildikó és Verebics Petra.

„Akik a remény útján haltak meg” – Ökumenikus imaórát tartottak Budapesten a menekültekért

Budapest – Június 23-án, pénteken Székely János kinevezett szombathelyi püspök vezetésével, a Szent Egyed közösség szervezésében ökumenikus imádságot tartottak azokért a menekültekért, akik a béke és egy jobb élet reményében Európa felé vezető útjuk során haltak meg.

Böjti imádság – A felebarátért

Böjt 2017 – „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6). Böjt idején külön súlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Id. dr. Hafenscher Károly: Imafajták

Budapest – Az ökumenikus imahét minden napján id. dr. Hafenscher Károly 1999-ben felvett gondolatait osztjuk meg az imádságról. Sorozatunk negyedik részében a nyugalmazott evangélikus lelkész az imafajtákat elemezte a Zákeus Média Centrum kamerája előtt.

Id. dr. Hafenscher Károly: Imaidő

Budapest – Az ökumenikus imahét minden napján id. dr. Hafenscher Károly 1999-ben felvett gondolatait osztjuk meg az imádságról. Sorozatunk harmadik részében a nyugalmazott evangélikus lelkész a bárhol és bármikor, azaz a szüntelen való imádság erejéről beszélt a Zákeus Média Centrum kamerája előtt.

Imádkozó édesanyák

„Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20) Istennek ezen ígéretére alapozva jött létre az érdi imádkozó édesanyák hetenként, házaknál összegyűlő közössége az előző év októberében. Néhány éve egy kedves baptista testvér ajánlotta figyelmembe Fern Nichols Minden gyermeknek szüksége van egy imádkozó édesanyára (KIA, Budapest, 2011) című könyvét, amelyen keresztül Isten a szívemre helyezte, hogy legyünk az igének cselekvői is, ne csupán hallgatói.

„Egy gramm példa többet ér, mint fél mázsa jó szó…” – Csaba Piroska az ima erejéről és a példamutatásról 3. rész

„A tovább nem adott ige olyan, mint az állóvíz: pocsolya lesz belőle, de a továbbadott élő ige élő víz, segít, gyógyít, tisztogat másokat is.” – írta Gáncs Aladár Csaba Piroskának. A mai napon hittestvérünk írásának harmadik részletét közöljük, melyben szó esik az ima erejéről, a fiatalok megszólításáról és a példamutatásról is.

Prémium dicsőítés – Egy esténk a Félházban

Orbán Gáspár miatt hatalmas az érdeklődés a Felház körül, ez bennünket is kíváncsivá tett: elmentünk az egyik csütörtök esti istentiszteletükre. Amit találtunk, az nem a miniszterelnök fia miatt volt érdekes. Riport.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ima csatornájára