ima

30 nap imádság a muszlimokért

Az Evangéliumi Aliansz is csatlakozott a „30 Nap Imádság a Muszlim Világért” elnevezésű nemzetközi kezdeményezéshez. A mozgalom közel három évtizedes múltra tekint vissza, és minden évben az iszlám naptár szerinti ramadán hónaphoz kapcsolódik.

Te is félsz a csendtől? – 3 ok, amiért nem kell!

Mindenünnen azt hallom, olvasom, hogy ez a karácsony és szilveszter más lesz, mint az eddigiek. A Covid-19 járvány miatt kénytelenek vagyunk visszavonulni otthonunkba, nem lesznek nagy találkozások, sem bulik, zajos, petárdás ünneplések. Szűk körben és csendben fogunk ünnepelni. Sokan nehezen viselik ezt a csendet. Mit kezdhetünk vele? Lehet-e valamiféle haszna?

Imákat így még nem hallhattál

Budapest – Soha nem volt jobban szükségünk az ima megtartó erejére, mint most, a globális vírushelyzet időszakában, mégsem volt könnyű megtalálni őket, főleg nem jó minőségben. „Teremts bennünk csendet!” címen CD-n és online egy hiánypótló gyűjtemény jelent meg sok ezer éve lelkitámaszt adó szent szövegekből, neves színművészek előadásában. Az imádságok között evangélikus imákat is találunk.

Ima járvány idején

Könyörgünk hozzád! Könyörgünk a világért! Hallgass meg minket, Urunk!

Hogyan imádkozol? | Tágas tér – A csendről és az imáról

Sokféle ima létezik. Vannak előre megírt, kötött, imák, és vannak a szabadon elmondott imák. Vannak olyanok, amelyeket hangosan mondunk, és vannak olyanok, amelyek csak belül szólalnak meg. A sokféleségben azonban érdemes nem megfeledkezni egy nagyon fontos tényről: nem az én gondolataim, érzéseim, sérelmeim, bűneim kimondása, nem az is az önkifejezés egy különleges formája az ima lényege, hanem az, amit Isten akar nekem mondani. A kérdés csak az, hogy meghallom-e… Meg akarom-e hallani…

Ének és ima az esőben – Gellért püspök árnyékában

Budapest – Különböző felekezetek tagjai és vezetői találkoztak 2018. szeptember 4-én az Erzsébet híd felett magasodó „imahegy” szikláján álló Gellért-szobor talapzatánál, ahol együtt imádkoztak fővárosunk és országunk lelki ébredéséért, az újjáteremtő Szentlélek kiáradásáért, valóságos szellemi áttörésért, egy igazi, ma is átélhető reformációért.

Imádság a szabadságért

A Szabadság-imák kezdeményezés 2017. október 18-án indult el. A szervezők célja egy olyan imasorozatot tartani, amelyben a legkülönbözőbb vallási háttérből érkező vagy vallástalan embereknek keretet biztosítanak ahhoz, hogy ne maradjanak magukra félelmeikkel, elkeseredettségükkel, szomorúságukkal. A kezdeményezés múltjáról és jelenéről számolt be Kertai-Szabó Ildikó és Verebics Petra.

„Akik a remény útján haltak meg” – Ökumenikus imaórát tartottak Budapesten a menekültekért

Budapest – Június 23-án, pénteken Székely János kinevezett szombathelyi püspök vezetésével, a Szent Egyed közösség szervezésében ökumenikus imádságot tartottak azokért a menekültekért, akik a béke és egy jobb élet reményében Európa felé vezető útjuk során haltak meg.

Böjti imádság – A felebarátért

Böjt 2017 – „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6). Böjt idején külön súlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Id. dr. Hafenscher Károly: Imafajták

Budapest – Az ökumenikus imahét minden napján id. dr. Hafenscher Károly 1999-ben felvett gondolatait osztjuk meg az imádságról. Sorozatunk negyedik részében a nyugalmazott evangélikus lelkész az imafajtákat elemezte a Zákeus Média Centrum kamerája előtt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - ima csatornájára