szavazás

Online szavazott a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata – tekintettel a koronavírus miatt kialakult járványhelyzetre – 2020 novemberében online ülésszakot (6. ülésszak) és távszavazást tartott.

A zsinat elfogadta az evangélikus egyház 2019. évi beszámolóját és 2020. évi költségvetés módosítását

Budapest – Ahogyan arról honlapunkon korábban már beszámoltunk, a zsinat elnökei távolléti szavazást rendeltek el a Magyarországi Evangélikus Egyház 2019. évi beszámolóját és a 2020. évi költségvetés módosítását illetően. A zsinati tagok távolléti szavazással 2020. szeptember 25-én, éjfélig szavaztak a kérdésről.

Elmaradt a szeptemberre halasztott zsinati ülés – Távolléti szavazást rendeltek el

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának elnöksége – a járványhelyzetre való tekintettel – a napokban rendkívüli eljárásról szóló szavazást rendelt el.

Krakkó lesz a következő LVSZ nagygyűlés helyszíne

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) tanácsa a 2019. június 13–18. között tartott ülésén döntést hozott arról, hogy a következő, 2023-as nagygyűlést – a Lengyelországi Evangélikus Egyház meghívására – Krakkóban szervezik meg.

Európai választások – út a megbékéléshez

Bécs – Az Európai Protestáns Egyházak Közösségének Tanácsa (GEKE) nyilatkozatot adott ki, amelyben az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdítja a kontinens állampolgárait.

Választások zajlottak, fontos döntések születtek a XI. zsinat első ülésszakán

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) XI. Zsinata 2018. novermber 23–24. között ülésezett Budapesten, az Üllői úti székházban. A két nap fontos döntéseiről, eseményeiről összefoglaló tudósításunkat olvashatják.

Megszavazták a LÉM-et és a HÉM-et – Ülésezett a zsinat

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház X. zsinatának 18. ülésszakát tartották 2018. május 25-én a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Országos Irodájának Üllői úti székházában.

Evangélikus tanár a leginspirálóbb hétköznapi hős kategória jelöltje

Nyíregyháza – Az Aranyanyu díjas Kecskemétiné Szilvási Zsuzsannát, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettesét ismét jelölték egy kitüntető címre. Ezúttal a Femcafé-gála leginspirálóbb hétköznapi hős kategóriájának jelöltje lett. A pedagógus tíz éve dolgozik azon, hogy saját módszereivel felkészítse a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat az egyetemi évekre.

Szavazzunk a Szikra-díjra nevezett evangélikus kötődésű együttesekre!

Budapest – 2016-ban hozták létre a Szikra-díjat. Idén tehát már második alkalommal adják át e szakmai alapon odaítélt keresztény zenei díjat, amelyet keresztény szellemiségű alkotók és előadók kapnak. Hat kategóriában a felkért zsűritagok ítélik oda a díjat, míg a közönségdíjat a weboldalon leadott szavazatok alapján kapja meg a nyertes. Mi most az evangélikus kötődésű alkotók támogatására buzdítunk.

Ki legyen az Év embere Orosházán?

Orosháza – Újabb esztendő telt el, az OrosCafé.hu szerkesztősége pedig – folytatva a hagyományt – újabb 47 nagyszerű embert választott Hét emberének 2017-ben. Közülük azonban már Önök, olvasók döntik el, ki legyen az, akit az Év embereként köszönthetünk január végén. Szavazzunk Ördög Endre evangélikus lelkészre és feleségére, Hoffmann Ágnesre, valamint a Székács-iskola igazgatónőjére, Fehér Borbálára!

Oldalak

Feliratkozás RSS - szavazás csatornájára