közvéleménykutatás

Milyen a jó lelkész? – Evangélikus fiatalokat kérdeztünk

Több mint kétszáz embert kérdeztek meg a Reformatus.hu munkatársai arról, szerintük milyen a jó lelkész. A legtöbben az őszinteséget tartották a legfontosabb tulajdonságnak, utána szorosan, egyszázaléknyi különbséggel állt az elfogadás, a képzeletbeli dobogó harmadik helyére pedig a hitelesség került. E kutatástól ösztönözve a Kötőszó blog evangélikus fiatalokat kérdezett: szerintük milyen a jó lelkész?

Gyorsan zuhan a németek intézményekbe vetett bizalma

Berlin – A németek a korábbiaknál jóval kevésbé bíznak a különféle társadalmi intézményekben, s a legújabb kutatás szerint szokatlanul nagy mértékben csökkent a hadsereg, az egyházak és a rendőrség hitele.

„A megújulás reménye” – országos keresztény véleménykutatás

Budapest – Országos véleménykutatás zajlik felnőtt, gyakorló keresztyének körében. Március 20-án éjfélig lehet kitölteni az online kérdőívet.

A fiatalabb amerikai polgárok kevésbé hisznek a Bibliában, mint az idősebb generáció tagjai

Washington – A George Barna Közvélemény-kutató Intézet felmérése szerint a fiatalabb amerikai polgárok kevésbé hisznek a Bibliában, mint az idősebb generáció tagjai. A 70 év felettiek 65 százaléka szerint a Biblia üzenetében való hit elég egy boldog és teljes élethez.

Az amerikaiak egyharmada szerint a szíriai konfliktus az idők végének jele

Washington – Danaszkusz – Napjaink megszámláltatnak és rövidnek, meg könnyűnek találtatnak – ez a bibliai ihletésű gondolat ma az amerikaiak egy harmadának a véleménye. Az idők végének jelei közé sorolják a szíriai konfliktust is. Forrás: huffingtonpost.com; KVHM.hu; - dr. Békefy Lajos

Medián: a magyar lakosság 55 százaléka támogatja az eutanáziát

Budapest – A magyar lakosság 55 százaléka támogatja az eutanáziát – derül ki abból a csütörtöki HVG-ben közzétett közvélemény-kutatásból, amelyet a Medián készített a hetilapnak. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - közvéleménykutatás csatornájára