D. Ordass Lajos

120 éve született Ordass Lajos

120 éve, 1901. február 6-án született Ordass Lajos evangélikus püspök. Ebből az alkalomból Korányi András evangélikus lelkésszel beszélgetünk. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyháztörténeti Tanszékének egyetemi tanárával felidézzük, hogy miként tudott Ordass püspök biblikus alapon helytállni a második világháború idején ugyanúgy, mint a kommunista diktatúra alatt, valamint arra is választ kaphatunk, hogy mit üzenhet a 21. századnak Ordass életútja. A videó alatt a püspök prédikációiból válogatott idézetek olvashatók, valamint Ordass Lajos életének kronológiáját is publikáljuk.

Ordass Lajos püspökre emlékeztek

Ordass Lajos püspök halálának negyvenedik évfordulóján megemlékezést tartott augusztus 10-én a Farkasréti temetőben az Ordass Lajos Alapítvány. Az alábbiakban dr. Fabiny Tibor professzor igehirdetését olvashatják.

„Keresztfád alá állíttattál, Uram!” – Negyven éve hunyt el Ordass Lajos püspök

Negyven éve, 1978. augusztus 14-én hunyt el Ordass Lajos (született Wolf Lajos) mártírsorsú evangélikus püspök, a Lutheránus Világszövetség alelnöke, a kommunista terror megfigyelt és üldözött személye.

Ordass Lajos Alapítvány: Kecskeméten mutatták be az izlandi Passió-énekek magyar kiadását

Kecskemét – Az Ordass Lajos Alapítvány kiadásában megjelent Hallgírmur Passió-énekek című kötete, melynek kecskeméti bemutatóját szerdán délután tartották meg a Református Újkollégium Tóth Endre termében. Az eredeti könyv Izlandon íródott 1666-ban. Az első magyar változat 1970-ben jelent meg Ordass Lajos üldözött evangélikus püspök fordításában. A most bemutatott, új kiadást Probstner János grafikái illusztrálják. Forrás: kecskemetitv.hu

Megemlékezést tartottak D. Ordass Lajos püspök halálának 35. évfordulóján

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány hívását elfogadva egy maroknyi gyülekezet emlékezett D. Ordass Lajos halálának 35. évfordulóján a püspök és felesége sírjánál. Szöveg és fotó: ifj. Zászkaliczky Pál
Feliratkozás RSS - D. Ordass Lajos csatornájára