magazin

Magyarországról a pokol bugyraiba – A málenkij robotra hurcoltak emlékhelye Budapesten

Hetvenöt éve lesz idén ősszel annak, hogy a történelmi Magyarország területéről hadifogolyként vagy internáltként civileket is elkezdtek kényszermunkára hurcolni a Szovjetunióba. A kutatók nyolcszázezer és egymillió közé teszik az így áldozattá váltak számát – egyharmaduk nem élte túl az embertelen utat vagy a kegyetlen tábori viszonyokat. Két évvel ezelőtt nyitották meg a főváros IX. kerületében a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítóhelyét, a Málenkij Robot Emlékhelyet. A kommunizmus áldozatainak február 25-ei emléknapja alkalmából Makra Mónika kutatóval, az emlékhely koordinátorával beszélgettünk.

Igényt kiszolgálni vagy igényt teremteni?

Budapest – A Harmat Kiadó öt évvel ezelőtt nagy lépésre szánta el magát. Épp egy olyan időszakban, amikor a hirdetési piac válságban volt, sőt a magazinoknak kifejezetten rosszul ment dolga, ők egy új gyerekmagazinnal rukkoltak elő. A CikCakk magazin alapításáról, a jelen helyzetről, jövőbeli tervekről beszélgettünk Herjeczki Kornéllal, a kiadó igazgatójával és Miklya Luzsányi Mónika főszerkesztővel.

Tanévkezdés kamaszokkal és a Képmással

Budapest – Mi volt a suliban? Természetesen semmi – legalábbis akkor, ha kamasz lányunk vagy fiunk a válaszadó, és mi vagyunk a kérdezők. A 15 éves Képmás szeptembertől új sorozattal szeretne segíteni a kamaszokat nevelő szülőknek és a kamaszokkal foglalkozó pedagógusoknak.

„A legszebb karácsonyi ajándékom” – alkotói pályázat gyerekeknek

Budapest – A Harmat Kiadó gondozásában megjelenő CikCakk keresztény magazin pályázatot hirdet 7−10 éves gyerekeknek A legszebb karácsonyi ajándékom címmel. Az ajándék nem csak tárgy lehet, hanem bármi más, aminek a gyermek örült.

Segítséget kérnek az olvasóktól a CikCakk magazin szerkesztői!

Budapest – „A Family CikCakk gyermekmagazin megjelenésének második évfordulójához érkeztünk. Lapunk elsősorban a keresztény családban növekedő, illetve az egyházi iskolába vagy hitoktatásra járó alsó tagozatos gyermekeket szólítja meg, akik valamilyen keresztény egyházhoz és gyülekezethez tartoznak, vagy legalábbis nyitottak a keresztény értékek iránt” – írták a CikCakk magazin szerkesztői és egy kéréssel fordultak az olvasókhoz. Eláruljuk mit szeretnének.

Alaphang, összhang, visszhang – A Dunántúli Harangszóról beszélgettünk Kovács Lászlóval és Koczor Györggyel

Győr – A Dunántúli Harangszó a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület kerületi lapjaként jelenik meg. Kovács László főszerkesztővel és Koczor György szerkesztővel, terjesztési felelőssel beszélgettünk a lap koncepciójáról, olvasottságáról, finanszírozásáról és a jövőbeli tervekről.

Megjelent a Credo – evangélikus folyóirat 2014/2-es száma

Budapest – Zászkaliczky Zsuzsanna szerkesztésében és a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Credo - evangélikus folyóirat 2014/2-es száma.

Nyitott ajtók márciusban is

Szombathely – A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség magazinműsora márciusban is látható lesz a már megszokott tv-csatornákon. Forrás: szombathely-lutheran.hu

Híd magazin: fókuszban a szépség

Budapest – Megjelent az evangélikus missziói magazin idei első száma, új arculattal. Forrás: misszio.lutheran.hu

Máshogy kell megszólítani ma a fiatalokat – Cikcakk néven keresztény gyermekmagazin indul a digitális nemzedék olvasási szokásait is figyelembe véve – Frissítve VIDEÓVAL!

Budapest – Szeptember 12-én a Mesemúzeumban mutatták be a hazai lappiacon újszerű koncepciót képviselő Family Cikcakk gyermekmagazint. A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről Béres Tamás tanszékvezető vett részt a sajtótájékoztatón. Az elsősorban az alsó tagozatos korosztálynak szóló keresztény szellemiségű lap fő különlegessége, hogy az értékek átadásán túl szerkesztési koncepciójában már a digitális generáció megváltozott olvasási, tanulási és információszerzési igényeihez is igazodik. A lapot indító Harmat Kiadó törekvései szerint az etika tanmenet témáit is követő kiadvány fontos segítséget nyújthat az erkölcstan-oktatásban részt vevő pedagógusok számára is. Forrás: Harmat Kiadó

Oldalak

Feliratkozás RSS - magazin csatornájára