iskolakezdés

Rászoruló iskolások javára indít országos akciót az Ökumenikus Segélyszervezet

Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját! Iskolakezdés együtt! címmel hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Célkitűzés, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen. Az összefogáshoz bárhonnan lehet csatlakozni a 1353-as adományvonalon, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni.

Határon túli rászoruló gyermekek tanévkezdését is segíti az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának köszönhetően az 1000 hazai rászoruló kisdiák mellett további 330 erdélyi, vajdasági és kárpátaljai gyermeknek is könnyebb lesz a tanévkezdése.

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Az Iskolakezdés együtt! segélyakció vége felé közeledve gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása és megkezdődött az adományok kiszállítása is. A munkatársak és önkéntesek folyamatosan dolgoznak, hogy a segítség a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével mind az 1000 gyerekhez eljusson az első becsengetés előtt. Bár napról napra gyűlik a pénz a 1353-ra érkező 250 forintos hívásokból, még mindig sok adományra van szükség, hogy teljesüljön a segélyszervezet augusztus közepén meghirdetett célkitűzése.

Ingyenes füzetcsomagot kapnak a XVIII. kerületi általános iskolások

Budapest – Ötödik éve segíti ingyenes füzetcsomaggal a XVIII. kerület 23 általános iskolájában az alsó és felső tagozatos diákok tanévkezdését az önkormányzat. A füzetcsomagra az egyházi intézmények, így a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola diákjai is jogosultak.

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának második hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. A segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Az 1000 gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtést a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Iskolakezdés együtt! – Folyamatosan érkeznek a tanszercsomagok a rászoruló gyermekekhez

Budapest – Míg a hazai intézményhálózatának látókörében élő rászoruló gyerekekhez folyamatosan jutnak el az Ökumenikus Segélyszervezet idei tanszercsomag adományai, a határon túli nehéz sorsú gyerekek számára is megkezdődött az iskolaszerek átadása. Az Iskolakezdés együtt! akció során összegyűlt pénzadományokból kedden 70 kárpátaljai kisdiák iskolatáskáját töltötte meg a segélyszervezet.

Már csak 100 iskolatáskát kell megtölteni a 1353-as adományvonalon

Budapest – Még öt nap van hátra tanévkezdésig, azaz pontosan ennyi idő áll rendelkezésre, hogy teljesüljön az Ökumenikus Segélyszervezet augusztus 15-én meghirdetett célkitűzése. A karitatív szervezet Iskolakezdés együtt! nevű segélyakciójának keretében 1000 rászoruló gyermek iskolatáskáját szeretné megtölteni új, minőségi tanszerekkel, hogy ők is egyenlő eséllyel kezdhessék a tanévet.

Olimpiai bajnokok és énekesek vezetésével formálta meg 100 gyerek a 1353 adományvonal számjegyeit

Budapest – Nem mindennapi látványossággal hívták föl a figyelmet önkéntesek, gyerekek, olimpiai bajnok sportolók és népszerű sztárok az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyerekeket támogató „Iskolakezdés együtt!” segélyakciójára: óriási élőléppel rakták ki a 1353-as adományvonal számait!

Fontos, hogy értéket közvetítsünk – Interjú Bánki Beni slammerrel

Budapest – „Egyre több az a szülő, aki most is azon vacillál, hogy a lista elején a tanszer vagy a vacsi áll. A kérdés, hogy mire telik: ételre, vagy tolltartóra? Felszerelés nélkül nem móka a tornaóra.” Ez egy részlet abból a versből, amelyet Bánki Beni slammer, youtuber írt. A 17 éves ifjú költő arra hívja fel a figyelmet a versével, hogy bárki segíthet a rászoruló családokon. Beni az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt elnevezésű kampányához csatlakozott a költményével, amelyből videó is készült. Bánki Benjámint már jól ismerhetik az internetről, illetve a televízióból, hiszen az M5-ön egy felsős diákoknak szóló ismeretterjesztő műsort is vezet. De láthattuk a Kismenők című műsorban is a TV2-n. Interjú Bánki Benivel.

Vírusként terjed a Facebookon a pécsi slammer összefogásra hívó videóüzenete

Budapest – Három nap alatt már több mint negyvenezren nézték meg és több ezren osztották meg a Youtube-on és a Facebookon Bánki Benjámin népszerű slammer – közösségi oldalakon terjedő – videóüzenetét. A pécsi diák osztályteremben rögzített slampoetry videóüzenetével az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójához csatlakozott.

Oldalak

Feliratkozás RSS - iskolakezdés csatornájára