tanévnyitó

Tatán tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáját

Tata – Szeptember 22–23-án rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) tanévnyitó konferenciáját Tatán a Jezsuita Roma Szakkollégium szervezésében.

Jó így kezdeni az új tanévet – Tanévnyitó istentisztelet a Debreceni Evangélikus Egyházközségben

Debrecen – Az idei Szélrózsa találkozó záró istentiszteletén döntöttük el, hogy a Voice of the Glory csapatát meghívjuk tanévnyitó istentiszteletünkre. Nagy élmény volt számunkra a zenei szolgálatuk, ezért szerettük volna, ha a gyülekezetünk is megismerhetné és hallhatná ezeket a lelkes orosházi fiatalokat. Hálásak vagyunk nekik, amiért igent mondtak a felkérésünkre, annak ellenére, hogy az Összegyülekezés napja alkalmát tartották éppen az anyagyülekezetükben. Nagy örömünkre Szigethy Szilárd orosházi iskolalelkész is szívesen elvállalta az igehirdetés szolgálatát. Asztalos Éva személyes beszámolóját olvashatják.

Megnyitották a tanévet az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – Tanévnyitó istentisztelettel vette kezdetét a 128. tanév az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (EHE). A 2018. szeptember 7-én tartott istentiszteleten dr. Fabiny Tamás elnök-püspök hirdette Isten igéjét. Az istentisztelethez kapcsolódó ünnepi ülésen dr. Csepregi Zoltán megbízott rektor mondott ünnepi beszédet. A tanévnyitón került sor az elsőévesek fogadalomtételére, a hatodévesek szolgálati helyükre küldésére és a 2019 februárjában induló esti tagozatos lelkészképzés bejelentésére is.

A kő, a hagyma és a zsebkendő – Tanévnyitó istentisztelet volt Legénden

Legénd – Legénden tanévnyitó istentisztelet keretében kaptak útravalóul áldást és lelki táplálékot a most indult tanévet megkezdő bölcsődések, óvodások, iskolások, egyetemisták és pedagógusok.

Tanévnyitó hangosnapot tartottak Pesterzsébeten

Budapest – Pesterzsébet – „Tanévnyitó hangosnap” – már a nap elnevezése is bár szokatlan, de beszédes. A hétvégén ugyanis tanévnyitó családi istentiszteletet és zenés evangelizációs napot tartottak a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség szervezésében.

Beléptek a kapun – Tanévkezdés Bobán

Boba – Megható eseménynek lehettek tanúi a tanévkezdéskor a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskola Bobai Tagintézményének diákjai és tanárai. A szombati tanévnyitó istentisztelet után hétfőn megtartották a kapunyitó ünnepet is, melynek során a szülők gyermekeiket átkísérhették a kapun, rábízva csemetéiket a leendő tanító nénikre.

„Jöjj, teremtő Szentlélek” – Tanévnyitó istentiszteletet tartottak Gyónon

Gyón – Évnyitó és munkaévkezdő istentiszteletet tartott 2018. szeptember 2-án a gyóni gyülekezet. Az alkalmon Fabiny Tamás püspök hirdette az igét, lelkesítve a gyülekezetet.

Megkezdődött a tanév Kiskőrösön is!

Kiskőrös – Kondor Péter püspök igeszolgálatával, ünnepi istentisztelet keretében nyitotta meg a tanévet a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium. Kecskeméti Pál fotói.

Tanévnyitás hetven éve és ma

„Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.” – „A bölcsesség kezdete az Úr félelme.” Tanévkezdés idején irányítsuk figyelmünket erre a két bibliai mondatra. Ezek jól összefoglalják azt, ahogy a hívő ember az ismeretek megszerzését és átadását, illetve általában a tudás forrását látja. Nem véletlenül lett a patinás fasori evangélikus gimnázium jelmondata is az utóbbi ige.

„Csak tíz év múlva ne ez a dal legyen…” – Könyvbemutató és tanévnyitó az Evangélikus Roma Szakkollégiumban

Nyíregyháza – Az Evangélikus Roma Szakkollégium kiadványainak sorában megjelent a Szakkollégiumi Tudástár 4. tanulmánykötete - Hüse Lajos - Molnár Erzsébet: Fiatal felnőttek iskolai és társadalmi inklúziójának támogatása címmel. A könyv bemutatójára az ERSZK tanévnyitó ünnepségét megelőzően került sor 2017. szeptember 29-én 13.00 órától Nyíregyházán, a Széna téri Evangélikus Kistemplomban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - tanévnyitó csatornájára