Káva

Reformáció Gombán

Gomba – A gombai református templomba volt hivatalos 2016. október 31-én este a Bénye–Káva Evangélikus gyülekezet és minden hívő testvér, akik a reformáció 499. évfordulóját ünnepelhették együtt. Az ünnepi szertartáson Ács Mihály gombai lelkész fogadta a vendégeket, Buday Zsolt bényei és kávai lelkész olvasott igét a gyülekezetnek, valamint Széll Bulcsú nyugalmazott lelkész hirdette az igét.

Először lépek oltárodhoz – Konfirmáció volt a Bénye-kávai Evangélikus Egyházközségban

Bénye - Káva – A pükösdi hétvégén hat ifjú lépett a felnőtt tagok sorába a Bénye-Kávai Evangélikus Egyházközség templomában. Szombaton a konfirmációi vizsgát letéve, vasárnap az oltárhoz járulhattak első alkalommal, mint felnőtt híveink. A templomi ünnepi istentiszteleten a lelkész, Buday Zsolt mellett – a falu szülötte, a domonyi gyülekezet lelkésze – Sághy Kata lelkésznő osztotta az úr testét és vérét. Az alkalom végén a legifjabb tagok Kopcsándi Károlyné felügyelő asszony segítségével kapták meg a családi és a gyülekezeti ajándékaikat.

Akik 30 éve konfirmáltak a bénye-kávai gyülekezetben

Bénye – Káva – Ünnepi Istentisztelet keretében ismét együtt voltak a Bénye-Kávai Evangélikus Egyházközség azon tagjai, akik 30 évvel ezelőtt (akkor is húsvét után két héttel) konfirmáltak, és életükben akkor első alkalommal járulhattak az Úr megterített asztalához.

„Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága” – Ökumenikus reformációi istentisztelet volt Káván

Káva – Immár hagyománnyá vált, hogy minden évben augusztus 20-án és a reformáció ünnepéhez közeli napon együtt úrvacsoráznak a kávai evangélikusok és a reformátusok. Kenyérrel, de térdelve veszik magunkhoz a szent jegyeket. Ezzel is kinyilvánítják, hogy bár külön felekezethez tartoznak történelmi örökségként, de egy Uruk van, Jézus Krisztus, akiben hit által egyek lehetnek.

Ifjúsági találkozót tartottak Káván

Káva – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye szervezésében 2015. szeptember 12-én, szombaton, egy év kihagyás után újra megrendezésre került a kávai ifjúsági találkozó. A találkozóra összegyűlt 50 fiatal az egyházmegyei szervezők és a vendéglátó gyülekezet átgondolásával ebben az évben nem a kávai templomban és udvarán töltötték a napot, hanem a helybeli Művelődési házban és a közvetlenül hozzá tartozó játszótéren és sportpályán.

50 éve konfirmáltak ünnepe volt Bényén

Bénye – Káva – A bényei templomban az 50 évvel ezelőtt konfirmáltak tiszteletére ünnepi istentiszteletet tartottak a hétvégén. Köszöntőt mondott Kopcsándi Károlyné és id. Cselovszky Ferenc felesége Mártika néni.

Ünnepi istentiszteletet tartottak Káván

Káva – A kávai evangélikusok templomuk felújításának 10. évfordulója alkalmából ünnepi istentiszteletet tartottak. Az ünnepi alkalom után pedig szeretetvendégséget szerveztek. KÉPRIPORT!

Hét ifjú konfirmált Bényén

Bénye – Káva– Idén pünkösdkor ismét egy jeles eseménynek adott helyt a bényei gyülekezeti ház és a templom. Hét ifjú konfirmált: A vizsgát szombaton tették le, az első úrvacsorájukat pedig a vasárnap délelőtti istentiszteleten vehették. Kérjük Urunk áldását rájuk és tartsa meg őket a hitben egész életükön át!

300 éve otthon – Ünnepelt a Bénye-kávai Evangélikus Egyházközség

Bénye – Káva – 2014. április 27-én került megrendezésre a községünk „újra” alapításának 300. évfordulójára rendezett ünnepi műsor mind a templomban, mind pedig a község fő terén az újonnan átadott Fáy-kertben. Az egész heti borongós idő után vasárnapra kisütött a nap és vidáman tölthettük együtt e jeles napot – áll a beszámoló a Bénye-Kávai Evangélikus Egyházközség blogjában. Forrás: benyekavagyul.blogspot.hu, fotó: Sztodola Mihály, Sztodola Balázs, Süle Zsolt

Kapusznyík kavalkád Bényén – Ízletes finomságok és színvonalas műsorok voltak terítéken

Bénye – Immáron negyedik alkalommal is lezajlott a kapusznyík kavalkák, amely Bényén és Káván összefogja az evangélikus gyülekezet tagjait és sok-sok szorgoskodó kéznek köszönhetően igazi, helyben készült, hagyományőrző finomságok kerülnek ilyenkor az asztalra. Sok képből álló beszámoló következik. Forrás: facebook.com / Bénye-Káva, Picasaweb / Hugyák Csaba

Oldalak

Feliratkozás RSS - Káva csatornájára