imanap

Imanapot hirdet a Evangéliumi Világszövetség (WEA)

Budapest – A folyamatban lévő koronavírus-járvány közepette az Evangéliumi Világszövetség (WEA) arra hívja a gyülekezeteket és a hívőket, hogy jövő vasárnap (2020. március 29.) csatlakozzanak az itt meghirdetett ima és böjt világimanaphoz.

Rajta vannak az imádságtérképen – ACSI imanapot tartottak Orosházán

Orosháza – A Székács-iskola megalapítása óta tagja az ACSI közösségnek. Az ACSI a Keresztyén Iskolák Nemzetközi Szövetségének a rövidítése. Rendszeresen szervez konferenciákat, továbbképzéseket és mindenféle programot, amivel támogatja a tagiskolák működését. Minden évben szervez Prayer Day-t, azaz imádság napot, melynek során a keresztény iskolák imádságban gondolnak egymásra, másokra. Idén mi is csatlakoztunk a kezdeményezéshez 2020. február 18-án, kedden.

Cigány imanapot tartottak Budapesten

Budapest – 2019. október 26-án tartották a Cigány imanapot a Budapesti Evangélikus Kollégiumban. Több céllal jöttek össze cigányok és magyarok a Magyarországi Evangélikus Egyház több szegmenséből (gyülekezetek, Roma Szakkollégium), az ország több részéről (Békés-, Szabolcs-, Tolna-, Vas megye, Budapest), sőt még határon túlról is (Felvidék, Kárpátalja).

Cigány imanapot tartottak

Budapest – 2017. november 4-én, Budapesten a Rózsák terén lévő kollégiumban tartottuk idén a cigány imanapot. A korábbi alkalmakhoz képest az eddigi legnagyobb létszámmal és a legtöbb helyről gyülekeztünk össze. Csoportosan vagy egyénileg, cigány származásúként vagy magyarként érkeztünk olyanok, akik különösen a szívünkön viseljük egyházunk ezen szolgálatának a formálódását.

„Az étel Isten ajándéka” – Az éhezésre hívja fel a figyelmet az EVT imanapja

Genf – Mivel manapság az embereket jobban fenyegeti az éhínség, mint az utóbbi évtizedekben, ezért az Egyházak Világtanácsa, az Egyházak Össz-afrikai Konferenciája, valamint az egyházi partnerek és a szervezetek arra szólítanak fel a 2017. május 21-én megrendezendő világimanapon, hogy imádkozzanak a szükséget szenvedőkért és azért, hogy az éhezés véget érjen a Földön.

Szerény gazdagságban – „Holnap majd ad új házat az Úristen”

Tudták, hogy Magyarországon kétszázhetven Fülöp-szigeteki ember él? Egyikük Bánfi-Sales Ruth Anna, aki magyar férjével vállalkozásba kezdett, s a Cserhát lankáira épített, Malom Udvar nevű fogadót működteti. Így ő a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Női Bizottsága által január végén Budapesten megtartott úgynevezett világimanapi előkészítő konferencián nem csupán előadó lehetett, hanem szakács is, hiszen a rendezvényen az általa készített filippí­ nó ételeket is megkóstolhatták a résztvevők. Az alkalom végén szegénységről, gazdagságról beszélgettünk.

Imanap a cigányokért

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymissziójának évek óta van egy fix programja (imanap), időpontja (november) és ehhez egy fix helyszíne, bázisa – mondhatnánk –, ami készséges és nagyszerű befogadó otthona (Budapesti Evangélikus Kollégium) az eredetileg cigánymisszós szakmai napnak indult tervezetnek, és ami az utóbbi években imanappá változott.

Legyetek a cigányság fénye! – Ökumenikus imaalkalmat tartottak a Bazilikában

Budapest – A nemzetközi roma nap vigiliáján, 2016. április 7-én este ökumenikus imaalkalomra gyűltek össze a hívek Budapest legnagyobb templomában.

Imanapot tartottak az evangélikus egyház cigánymissziójáért – Videóinkon megnézhetik a bizonyságtételeket!

Budapest – 2015. november 21-én csendesnapot és imanapot tartottak a cigányokért, a Magyarországi Evangélikus Egyház cigánymissziójáért az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban, a budapesti Rózsák terén. A sok bizonyságtételből mi magunk is okulhatunk.

Ökumenikus roma imanapot tartottak Baracskán

Baracska – „Megátkoztál, meg is vertél, örök csavargóvá tettél.” Milyen érzés hallani ezeket a szavakat? És ezt? „Megáldottál, megváltottál, országodba befogadtál.” Száznyolcvan fokos fordulat. A sorokat könnyű átírni, de vajon hogyan fordulhatnak meg emberi sorsok?

Oldalak

Feliratkozás RSS - imanap csatornájára