Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Művészeti Szakközépiskola Általános Iskola Óvoda Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Kollégium

Békéscsabára megérkeztek a tankönyvek

Békéscsaba – A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet. Az évkezdésre már az intézmények is készülnek, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban diákmunkásokkal válogatták át korosztályonként a könyvcsomagokat.

Háromból három kupasiker a csabai evangélikusok mérlege

Békéscsaba – Sorrendben harmadszor nyerte meg a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium a Fair Play Cup középiskolai országos kispályás labdarúgó-bajnokságot.

Evangélikus középiskolák az ország legjobbjai között – egy másik szempontrendszer

Budapest – Három evangélikus középiskola, így a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola is szerepel többek között az Oktatási Hivatal által összeállított, kiemelkedő pedagógiai teljesítményű intézményekről szóló listán. A hivatal listáján szereplő iskolákban az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik diákjaik képességeit – a gyerekek családi hátterétől és korábbi eredményeitől függetlenül.

Csendeshét Békéscsabán – Luther 95 tételét is újragondolták

Békéscsaba – A tavaszi szünetet megelőző héten tartottuk intézményünkben, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Kollégiumban az évente megrendezésre kerülő csendeshetet, melynek témája idén a betegség és gyógyulás volt. Így próbáltuk meg a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig mindenkivel éreztetni az előttünk álló napok mélységét. Felhívni a figyelmüket arra, hogy Jézus halála gyógyulást és szabadulást szerzett nekünk.

Békési ajándékok érkeztek a szalontai gyermekotthonba

Békéscsaba – A békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Gimnázium és Általános Iskola­ felsős diákjai és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének békési szervezete ajándékokkal lepte meg a Családért Alapítvánnyal együttműködésben a nagyszalontai gyermekotthon kis lakóit a napokban.

„Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek!” – Beiktatták a békéscsabai oktatási intézmény új igazgatóját

Békéscsaba – A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 2015. szeptember elsején tartotta tanévnyitó ünnepségét. Az alkalmon sor került az újonnan kinevezett igazgató és pedagógusok beiktatására is.

Óvodával bővült és új nevet kapott a békéscsabai gimnázium

Békéscsaba – Három jelentős változás történt egy időben a békési megyeszékhely evangélikus oktatási intézményében. Szöveg: Szegfű Katalin, fotó: Kiss Tamás
Feliratkozás RSS - Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Művészeti Szakközépiskola Általános Iskola Óvoda Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Kollégium csatornájára