Budavári Evangélikus Egyházközség

Újra itt a Budavári Bach-fesztivál

Budapest – Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű Budavári Bach-fesztivál június 21. és július 1. között a budavári evangélikus templomban.

Jézussal a kútnál – Evangélikus fesztivált tartottak a budai Várban

Budapest – Jézussal a kútnál címmel szervezte meg a Budavári Evangélikus Egyházközség az idei budavári evangélikus fesztivált. Az ebédre jelentkezett 130 résztvevőt Illisz László presbiter és felesége, Ildikó főztjével, tihanyi gulyással lakatták jól. Természetesen több asszonytestvér is segített nekik a főzésben. A kávéházi jótékonysági süteményvásáron asszonyok fantasztikus alkotásait lehetett végigkóstolni.

Heródes, az üldözött üldöző

Budapest – Parádés előadással zárta idei tavaszi szemeszterét a budavári evangélikus szabadegyetem. Kőszeghy Miklós történésznek az üldözött és üldöző Heródesről szóló előadásából a hallgatóság megtudhatta, hogy a hajdani király hírhedt kegyetlenkedései közben vészjósló hatalmi játszmák közepette lavírozott évtizedekig, s ráadásul a főnöke szeretőjét is ellenségei között tudhatta, ami köztudottan rossz ómennek számít.

Legyünk Isten bátor eszközei!

Budapest – Az Isten akarja a keresztények egységét, s ezért olyan helyzetbe kell hoznunk magunkat, hogy tudjunk a Lélek eszközei lenni. Ezzel a sokrétű, mélyen filozofikus és cselekvésre sarkalló, az előadásból kiragadott mondattal lehet talán leginkább összefoglalni, hogy mit gondol a felekezetek közötti párbeszéd távlatairól Sajgó Szabolcs. A jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Házának vezetője a Budavári Evangélikus Szabadegyetem idei utolsó vendége volt.

Ilyen szép lett a budavári evangélikusok központja!

Budapest – Budavár – A reformáció emlékhetén, 2017. október 28-án szentelte fel Bence Imre lelkész a Budavári Evangélikus Egyházközség felújított műemlék épületét, melyben lelkészlakás, vendégszobák és közösségi terem is található. Az esemény a templomban hálaadó istentisztelettel kezdődött.

Szolgáljatok az Úrnak örömmel! – Gyülekezeti ifjúsági vezetőképző indult

Budapest – Vajon mi lehet az üvegajtók mögött? Mi ez a titokzatosság? Nincs, valóban nincs semmi titok abban, hogy a kép a budavári evangélikusok újonnan kialakított vendégszobáinak ajtaját mutatja, amely mögött 2017. október 13-án elkezdődött az első ifjúsági vezetőképző. (S mivel az alkalmon semmilyen kép nem készült, csak ezt a fotót tudjuk közreadni!)

Olasz orgonista nyitotta meg a Budavári Bach-fesztivált

Budapest – Olasz orgonista nyitotta meg a második Budavári Bach-fesztivált a budavári evangélikus templom idén felszentelt barokk orgonáján.

Magyarország: lyuk a sajtban – Bod Péter Ákos volt a BESZ vendége – Hangfájllal!

Budapest – Nem a külvilágban, vélt vagy valós ellenséginkben kell keresni annak okát, hogy a magyar gazdaság miért nem volt képes, és nem képes ma sem a rendszerváltoztatás idején remélt teljesítményre – jelentette ki Bod Péter Ákos, a Budavári Evangélikus Szabadegyetem (BESZ) 2017-es, őszi szemeszterének nyitó előadásán. A közgazdász professzor a reformáció által képviselt értékek és a kapitalizmus fejlődésének összefüggéseit elemezte, s ebből vont le a jelenlegi magyar gazdasági helyzetre vonatkozó következtetéseket.

Budavárért Emlékéremmel tüntették ki Bán Istvánt

Budapest – Bán István orgonaművésznek, a 2017. szeptember 2-án megtartott ünnepség keretében, dr. Fabiny Tamás püspök laudációját követően, dr. Nagy Gábor Tamás polgármester adta át a Budavári Önkormányzat által megítélt kitüntetést.

Szia, Marci bácsi!

Piliscsaba – Szia, Marci bácsi! címmel tartott a Budavári Evangélikus Egyházközség egész hetes családos, hittanos és ifjúsági tábort június utolsó hetében. Az élményekben gazdag eseményről Bence Imre beszámolóját olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Budavári Evangélikus Egyházközség csatornájára