Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye

Megyei hittanversenyt tartottak a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegyében is

Mandabokor – Nyíregyháza – A Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye megyei hittanverseny fordulóját Mandabokorban tartottuk meg március 9-én. Összesen 10 csapat gyűlt össze 10 órakor nagy izgalmak közepette a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából (5 csapat); a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumból (1 csapat), a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközségből (2 csapat), valamint a Filadelfia Evangélikus Egyházközségből (Nyírtelek) (2 csapat).

21 év hűséggel keleten…

Nyíregyháza – „Járj Isten útján hű munkában, Mondj imádságot, éneket! Egyedül benne bízzál bátran, Megújul akkor életed. Ki benne bízik boldogan, Arra az Úrnak gondja van.” (EÉ 331,5) „Nehéz feladatot kaptam esperes urunktól, hogy búcsúztassam el az elnöktárs Márföldi Istvánt, aki 21 évi egyházmegyei szolgálat után „visszavonul” a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegyei felügyelő szolgálatából” – írta visszaemlékezésében Abaffy Zoltán egyházmegyei másodfelügyelő.

Egyházmegyei presbiteri napot tartottak Debrecenben

Debrecen – A házigazda gyülekezet lelkészének, Réz-Nagy Zoltánnak szubjektív beszámolója a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye presbiteri napjáról.

„Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága!” – A Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye csendes hétvégét tartott a mályi Mécses Központban

Mályi – A Tiszáninneni Református Egyházkerület Szabadidő és Továbbképző Központja a mályi „Öreg tó” partján, már a nevével is sokatmondó és ígéretes lehetőségeket kínált a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye gyülekezeteiben szolgáló tisztségviselők számára a 2015. április 17-19. között megtartott csendes hétvégén. A három nap közös gondolata (lásd Zsolt 119,105) összecsengett a Mécses Központ nevével, hiszen e napok Útmutató kiírt igéi alkották a négy főelőadás témáját, melyek megtartására Monty Taylor 34 éve hazánkban élő amerikai származású előadót kérték fel, aki a Szabad Evangéliumi Gyülekezet lelkipásztora (amelynek első lelkésze Sréter Ferenc vol) és a Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány (KIA) vezetője.

Árral szemben is lehet… – A misszióról szárazon és vízen – Egyházmegyei presbiteri nap volt a Bodrogon és Nyírteleken – Fényképalbum! Hangfájlok!

Tokaj – Sárospatak – Nyírtelek – 2013. szeptember 14-én reggel hajóra szállt a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye presbitereinek és képviselőtestületi tagjainak 100 fős csapata Zsarnai Krisztián esperes vezetésével, hogy árral szemben Tokajból elhajózzanak Sárospatakra a szelíd Bodrog folyón. Délután pedig a nyírteleki Filadelfia Evangélikus Egyházközség vendéglátását élvezhették a hét gyülekezet laikus tisztségviselői, ahol előadással szolgált Szeverényi János, országos missziói lelkész és dr. Garádi Péter, a budaörsi gyülekezet tiszteletbeli presbitere. A csendesnap főtémája a misszió volt: egyházunkban, gyülekezeteinkben, a népszámlálás tükrében; hangsúlyok a megújuláshoz vezető úton. Hangfájlok és szöveg: Garai András (www.garainyh.hu), fotó: Pelles Ferenc

Isten országának Tállyán

Tállya – A Tokaj és környéke Evangélikus Egyházközség legszebb, és legnagyobb temploma, a tállyai, ez év augusztusának végén ismét élettel telt meg. Szöveg és fotó: dr. Asztalos Éva
Feliratkozás RSS - Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye csatornájára