Dél-Pest Megyei Egyházmegye

Tegyük szokásunkká Istent! – Egyházmegyei presbiterképzés és közgyűlés Pilisen

Pilis – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye 2015-től félévente presbiterképző napot tart, amelyre idén 2019. április 6-án, Pilisen, a gyülekezeti teremben került sor. Az alkalomra a különböző gyülekezetekből hetven fő érkezett. A találkozó képzési részét Győri Péter Benjámin esperes irányította.

Közgyűléssel egybekötött képzési nap volt a Dél-Pest Megyei Egyházmegyében

Alberti – A Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye szervezésében közgyűléssel egybekötött tisztségviselő- és presbiterképzést tartottak Albertiben 2018. szeptember 29-én. A választások miatt egy év kihagyás után most az alberti gyülekezet tornatermében hatvan fő gyűlt össze az egyházmegye gyülekezeteiből, hogy folytassák a 2015 februárjában megkezdett sorozatot.

Cantate! – Énekkari találkozót tartottak Albertiben

Alberti – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye gyülekezetei 2017. május 14-én, vasárnap délután énekkari találkozóra gyülekeztek össze az alberti gyülekezet templomában. Ebben az évben nemcsak a Cantate vasárnap megszokott hagyománya, hanem a reformáció ötszázadik évfordulója kapcsán is szerveződött az alkalom, Hepp Éva zenei felelős irányításával.

Pénztárosok találkozója zajlott Pilisen

Pilis – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye életében minden évben fontos helyet kap a gyülekezetek közötti gazdasági, pénzügyi egyeztetés és a „közös nevezők” kialakításához szükséges tájékoztatás. Erre került sor 2016. február 13-án, szombat délelőtt a Pilisi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében, amelyre mintegy húsz pénztáros és pénzügyekért felelős személy gyűlt össze.

Az oltár helyreállítása – Missziói és diakóniai nap Albertiben

Alberti – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye egyik évzáró alkalmának számított 2015. november 21-én, szombaton, az alberti gyülekezet iskolájának tornatermében megrendezett missziói és diakóniai nap. Erre a beszélgetős, együttgondolkozós találkozóra ötven küldött érkezett a megye gyülekezeteiből.

Ifjúsági találkozót tartottak Káván

Káva – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye szervezésében 2015. szeptember 12-én, szombaton, egy év kihagyás után újra megrendezésre került a kávai ifjúsági találkozó. A találkozóra összegyűlt 50 fiatal az egyházmegyei szervezők és a vendéglátó gyülekezet átgondolásával ebben az évben nem a kávai templomban és udvarán töltötték a napot, hanem a helybeli Művelődési házban és a közvetlenül hozzá tartozó játszótéren és sportpályán.

Kirándultak a Dél-Pest Megyei Egyházmegye lelkészei

Sopron – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye lelkészei 15 fővel 2015. június 10-én és 11-én közös kirándulást tartottak. A lelkészi tevékenység megszokott menetéből kizökkentő közösségi alkalmat Varsányi Ferenc a lelkészi munkaközösség felelőse szervezte és vezette.

Kórustalálkozót tartottak Cantate vasárnapján Cegléden

Cegléd – Cantate vasárnapján Cegléd evangélikus gyülekezete látta vendégül az énekkarokat a Dél–Pest Megyei Egyházmegye kórustalálkozóján. A fellépők idén Cegléd, Mende, Szolnok, Albertirsa, Vecsés, Bénye, Pilis, Maglód énekkarai voltak. KÉPRIPORT.

Közgyűléssel zárta az évet a Dél-pest megyei Egyházmegye – Átadták az Evangélikus Egyházmegyéért-díjat

Albertirsa – 2014. december 10-én sűrű napja volt dél-pest megye evangélikus lelkészeinek. Délelőtt az alberti gyülekezet vendégházában a Lelkészi Munkaközösség (LMK) keretében találkoztak, délután pedig az irsai templomban közgyűlésen vettek részt.

11 lelkész kirándult a Dél-Pest Megyei Egyházmegyéből a Győr-Mosoni Egyházmegyébe – Frissítve további képekkel!

Győr – 2014. június 14-én már a második munkaévét zárja kirándulással a Dél-Pest Megyei Egyházmegye. Varsányi Ferenc LMK elnök vezetésével az idén a Győr-Mosoni Egyházmegye területe volt utunk célja – számolt be szerkesztőségünknek Selmeczi Lajos Péter lelkész. Az ő személyes sorait közöljük.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Dél-Pest Megyei Egyházmegye csatornájára