Tés

A Győztes oldalán – hittantábor Tésen

Tés – Sikátor, Várpalota és Tés gyermekei Józsué történetén keresztül ismerték meg azt, hogy mit jelent: „Én is a győzteshez tartozom!”

Hívogató evangélikus vendégházak

Talán nincs is olyan magyarországi lutheránus, aki ne ismerné a nagynevű és népszerű evangélikus szálláshelyeket, a Balaton-parti Révfülöp oktatási központját, Balatonszárszó konferencia- és missziói otthonát. Összeállításunkban a kevésbé ismert, ám annál melegebben hívogató vendégházakra igyekszünk irányítani a figyelmet – a teljesség igénye nélkül, de azzal a meggyőződéssel, hogy ezek is helyszínei lehetnek a kiadós „asztali beszélgetéseknek”, a testi-lelki feltöltődésnek.

Életjelek

Tés – Ezzel a címmel rendeztük meg Tésen július első hetében hittantáborunkat a 6–18 éves korosztály számára. A testi élet jelei – többek között – a táplálkozás, a légzés, a közösség, a mozgás és a növekedés. Ezekhez hasonlóan a krisztusi új életnek is kell, hogy legyenek jelei: az igeolvasás, az imádkozás, a gyülekezetbe járás, a bizonyságtétel és a lelki növekedés. Mindezt Dániel története alapján követtük végig a héten.

Mennyei szervezés – Családi gyülekezeti napot rendeztek Tésen

Tés – 2018. augusztus 26-án a szervezők borús tekintettel nézték az esőt hozó felhőket és a hőmérők erőteljes lehűlést mutató értékeit, aztán gyors döntéssel lemondták a délutánra meghirdetett családi napot. „Ami lassan jön, jobban várod, ami késik, jobban kívánod” (Evangélikus énekeskönyv, 340/4.) – írja egyik szép énekünk. A tésieknek két hetet kellett várniuk, hogy immár ragyogó napsütésben összegyűlhessenek a minden évben megrendezett családi programra, mely egyben a nyári hittantábor résztvevőinek a találkozója is.

„Nagy változás” tábor Tésen

Tés – Több bakonyi evangélikus gyülekezet – Bakonytamási és környéke, Várpalota és Tés – gyermekei, fiataljai voltak együtt immár másodszor július 10–15. között a tési parókián és a hozzá tartozó tágas templomkertben. Örömmel tapasztaltuk, hogy a regisztrációt követően a gyerekek hamar belakták az udvart, minden játék gazdára talált, a tavalyi barátságok újraéledtek.

„Jézus az életbe hív, a győzelmébe hív” – Kettős hálaadás Tésen

Tés – Megszépült a közösségi helyül szolgáló parókia, valamint új sétány épült a közös (önkormányzati, katolikus és evangélikus) fenntartású temetőben Tésen. Ezért adtak hálát a gyülekezet tagjai a 2013. november 24-én, Örök élet vasárnapján tartott ünnepi alkalmon. Forrás: nyugat.lutheran.hu

Családi délutánt tartottak Tésen

Tés – Családi délután volt a tési evangélikus gyülekezetben 2013. szeptember 7-én, szombaton délután. A rendezvényen 2 évestől 85 éves korig mintegy százötvenen gyűltek össze. Szöveg: Stanka Erika
Feliratkozás RSS - Tés csatornájára