Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház

Hitelesen kell szolgálni

Alsószeli – A Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház egyedüli felvidéki származású, magyar nemzetiségű lelkészeként szolgál a mátyusföldi Alsószeliben Nagy Olivér. Levezetőlelkészként május végén a Magyar Evangélikus Tanácskozó Testület fórumát szolgálta falujában.

Államfőválasztás Szlovákiában – Erkölcsi példaként szolgáló jelöltekre szavaz az evangélikus egyház

Pozsony – Az államfőválasztáson való részvételre szólítja fel híveit a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház (ECAV) – közölte Eva Bachletová, az ECAV püspöki hivatalának mediális tanácsadója. Az ECAV egy köztársasági elnök-jelöltet sem preferál az államfői tisztségre.

Folytatódik Gömörben a gótikus út négy evangélikus templomának a felújítása

Pozsony – Tovább halad Gömörben a Szlovák Gótikus Út négy gótikus templomának a felújítása Martonházán (Ochtiná), Gecelfalván (Koceľovce) és Csetneken (Štítnik) a Rozsnyói járásban, illetve Ratkón (Ratková – Nagyrőcei járás). Erről a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház (ECAV) tájékoztatott a honlapján.

A magyar evangélikusokról elfeledkezett az egyházi vezetés Szlovákiában?

A felvidek.ma internetes portál szerint a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház a nagyjából 14-15 ezer magyar evangélikusra nem gondolt a reformáció 500. jubileumához kapcsolódó központi rendezvények megszervezésekor, és a kiadványok kizárólag szlovák nyelvűek lesznek. Tényfeltáró riportjukat az alábbiakban olvashatják. A cikk nem tükrözi a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos véleményét a kérdésben.

A katolikusok és az evangélikusok is készek segíteni a menekülteknek Szlovákiában

Pozsony – A Szlovák Katolikus Püspöki Kar meg van győződve arról, hogy segítséget kell nyújtani a bevándorlóknak és a menekülteknek, valamint szolidaritást kell vállalni velük és keresztényi szeretettel kell viseltetni irántuk – közölte a Sita hírügynökség.

Krisztus köt össze bennünket – Interjú Milan Krivdával

Budapest – Milan Krivda, a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház Nyugati Kerületének püspöke is részt vett a Föld Sója Találkozón. Benyomásairól, élményeiről, gondolatairól kérdeztük. Beszélgetésünkben a szlovák egyház reformációi jubileumi előkészületeire is fény derült, és megkérdeztük őt arról is, mit jelent egyházuk számára a Békéscsabán megkötött szlovák egyházak közötti szerződés.

A szabadságharc szellemében Eperjesen – Szorosra fonódó kapcsolatok két evangélikus egyház között – FOTÓK! VIDEÓK!

Eperjes – A szabadságharcra való közös emlékezéssel és az evangélikus gimnáziumok közötti együttműködéssel erősíti kapcsolatait a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház. Szabadság, békés együttélés, ökumené. Ezek a gondolatok határozták meg azt az ünnepélyes fogadást, melynek keretében az 1848-as forradalom és szabadságharc 168. évfordulójáról emlékeztek meg március 16-án, szerdán Eperjesen, az Evangélikus Kollégiumban, amely ma püspöki székhelyként működik. A videókat folyamatosan töltjük fel!

A szlovák evangélikus egyetemes püspök ötvenedik születésnapját ünnepelték

Velky Grob – Magyargurab – Ötvenedik születásnapját ünnepelte a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház egyetemes püspöke 2013. szeptember 8-án a Velky Grob (Magyargurab) templomában tartott istentiszteleten. Milos Klátikot a szlovák állam és a szomszédos országok evangélikus egyházainak képviselői – így Szemerei János püspök – is köszöntötték a jeles alkalomból. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház csatornájára