magyar napok

Wittenbergi Magyar Napok: Megérkeztek a magyar evangélikus diákok is Wittenbergbe

Wittenberg – A Wittenbergi Magyar Napok keretében augusztus 25–26-án a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium mutatkozik be és képviseli hazánk evangélikus oktatását. A következő napokban a gyerekek írásain keresztül is bemutatjuk a felkészülést és az eseményt.

Magyar napokat tartanak Wittenbergben

Magyar napokat tartanak a németországi Wittenbergben. A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából rendezett négynapos programot Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitja meg csütörtökön.

Megérkezett Wittenbergbe Magyarországról Luther Márton végrendelete

Budapest – Wittenberg – A wittenbergi Luther-házban 2017. augusztus 3. óta látható Luther Márton eredeti végrendelete, amelyet a Magyarországi Evangélikus Egyház adott kölcsön három hónapos időtartamra. A végrendelet 1542. január 6-án íródott, és a reformátor életének értékes eredeti darabjaként tartják számon. Az írást Stefan Rhein, a Luther Emlékhelyek Alapítvány igazgatója és Reiner Haseloff (CDU) szász-anhalti miniszterelnök vették át.

Magyarországi evangélikus gyülekezeteket is várnak Wittenbergbe

Wittenberg – Egyedülálló magyar program lesz a németországi Wittenbergben, a reformáció bölcsőjében, 2017. augusztus 24. és 28. között. A részletekről kérdeztük Cselovszkyné dr. Tarr Klárát, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetőjét.

Emlékezetes Fazekasvarsándi Magyar Napok – Az újratalálkozás boldogságával gazdagodva

Fazekasvarsánd – Augusztusban újra megszervezték a Fazekasvarsándi Magyar Napok rendezvénysorozatot, amit a fogathajtó verseny nyitott meg. Forrás: evangelikus.net, Nyugati Jelen, szöveg: Balta János.
Feliratkozás RSS - magyar napok csatornájára