kápolna

Isten társunkká szegődik, velünk van – Kórházkápolnával gazdagodott Keszthely

Keszthely – Február 11-én, a betegek világnapján ünnepi szentmise keretében áldotta meg Udvardy György veszprémi érsek a keszthelyi kórházban elkészült Via Dolorosa ökumenikus kórházkápolnát. A főpásztor után Zichy Emőke református lelkész és Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész is áldást mondott.

A lélek felvértezésével a test gyógyulását segíti a siófoki kórházi kápolna

Siófok – Nemcsak a testi, hanem a lelki felépülés, azaz az ember teljes gyógyulásának szolgálatába helyezték a siófoki kórházban kialakított ökumenikus kápolnát, amit 2019. május 9-én, csütörtökön szenteltek fel egyházi méltóságok. A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről Szemerei János püspök imádkozott és osztott áldást.

Az élet titok. Fejtsd meg!

Budapest – Az utóbbi időben egyre több kápolnát szenteltek a kórházakban. Az egyik ilyen Budapesten, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben történt. Cserháti Péterrel, az intézmény igazgatójával az új kápolnában beszélgetett Fekete Ágnes, a református rádióadások szerkesztője.

Ökumenikus kórházi kápolnát avattak Miskolcon

Miskolc – A test gyógyítása mellett a lélek ápolása is fontos része egy beteg ember felépülésének, ezért is lényeges, hogy minél több egészségügyi intézményben legyen elérhető az a lelki szolgáltatás, amelyet az egyházak tudnak biztosítani azok számára, akik ezt igénylik – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórháza ökumenikus kápolnájának avatásán. Az alkalmon a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) részéről Gáncs Péter püspök vett részt. A kápolna kialakítását a MEE 1 millió forinttal támogatta.

Templom születik – adakozásra buzdítunk!

Felhívással fordulunk az egyházunkat támogatókhoz. A pestszentimrei Kastélydombi Luther-kápolna tervei immáron elkészültek, az alapkő letételére 2016. pünkösdjén kerül sor. Már csak pár kő felépítése választja el az itteni missziói gyülekezetet attól, hogy templomuk felépüljön. Adományokat várnak számlaszámukra, hogy egy-egy téglányi segítséggel támogassuk őket abban, hogy álmuk valóra válhasson. Az evangelikus.hu oldalán nyomon követheti az építkezés alakulását.

Felszentelték a megújult temetőkápolnát Sopronban

Sopron – A soproni Balfi úti evangélikus temető kápolnáját 2015. szeptember 5-én szentelte fel a gyülekezet három lelkésze Tóth Károly, Gabnai Sándor és Holger Manke. A soproni evangélikus gyülekezet a temető megnyitása után 20 évvel, 1906. november 1-jén avatta fel a ravatalozót.

Kápolnát avattak a Venyige utcai börtönben

Budapest – Ökumenikus istentisztelet keretében szentelték fel június 1-jén a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet új kápolnáját. Az átlagosan 1800 fogvatartott elhelyezését biztosító intézmény III. objektuma 2000 óta működik, és bár a kezdetektől tartottak benne istentiszteleteket és egyéb hitéleti célú foglalkozásokat, kápolnája eddig nem volt.

Tejcsarnokból lett kápolna Csenyétén

Csenyéte – Domokos Tibor beosztott lelkész irányításával nagy munkára vállalkoztak a csenyéteiek. A település régóta bezárt tejcsarnokát társadalmi munkában kápolnává alakították át. 2014. szeptember 28-án, vasárnap szentelték fel az épületet.

Szakrális művészet, kortárs templomépítészet – Beszélgetés Schneller Istvánnal

Budapest – A korábbi budapesti főépítész, a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának Településépítészeti Tanszékének egyetemi tanára Szakrális művészet, kortárs templomépítészet címmel tartott előadást a kelenföldi evangélikus gyülekezeti teremben a nyitott templomok napján. 2014. szeptember 29-én Fabiny Tamás püspök meghívására hasonló témáról a Budavári Szabadegyetemen is beszélni fog. Kortárs templomépítészetről beszélgettünk.

Ökumenikus kápolnát avattak pünkösd hétfőn a kecskeméti Granada Hotelben

Kecskemét – Pünkösd hétfőn délután nyári napsütésben avatták fel az új ökumenikus kápolnát a Granada Hotel parkjában. Az esemény igazán színvonalas volt, megjelentek és felavatták az egyházi méltóságok és Mák Kornél alpolgármester.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kápolna csatornájára