Ars Sacra

Győrben zenés istentisztelettel ért véget az Ars Sacra fesztivál

Győr – Zenés családi istentisztelettel zárult a győri Öregtemplomban az Ars Sacra fesztiválhét 2018. szeptember 23-án, vasárnap. Az ünnepi, úrvacsorai alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiát Csorba János, Jánosa Attila és Vancsai József helyi lelkészek végezték.

Énekelve megvallott hit

Kaposvár – Az Ars Sacra fesztivál keretében 2018. szeptember 20-án, csütörtökön Kaposváron adott koncertet Bolyki Balázs és a B4. Az evangélikus templomban megrendezett kétórás programról a Kapos.hu stábja is hozott ízelítőt.

„Énekeljetek!” – Ars Sacra fesztivál Cegléden

Cegléd – „Énekeljetek neki új éneket, szépen zengjenek hangszereitek!” – e zsoltáridézet jegyében szerveztük meg a szent művészetek éjszakáját Cegléden. Ahol az orgona, a zene, dallam és ének szólt együtt a zene istentiszteletén. Ahol a szent térben, a templomban élhettük meg, mit jelent a művészet, a zene nyelvén átélni Isten jóságát és mindenhatóságát. A zene vigasztal, a dallam gyógyít, és az ének örömet ad. – A gyülekezet lelkészének beszámolóját olvashatják.

Jób könyvéből vették az idei Ars Sacra fesztivál mottóját

Kaposvár – Jób könyvéből választott mottóval nyitották meg az idei Ars Sacra fesztivált szombaton, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. Az idei esztendőben is sokakat várnak a szakrális hét programjaira, melyek lelki feltöltődést jelenthetnek bárkinek, vallási hovatartozástól függetlenül.

A szeretet kultúrája – Fesztiválprogramok Gyomaendrődön az evangélikus templomban

Gyomaendrőd – Az „Ars Sacra Fesztivál” az „Európa a Fesztiválokért” nemzetközi zsűrijétől olyan minősítést kapott, mellyel az elismert, kiváló minőségű európai fesztiválok közé emelkedett. Ebbe a programsorozatba kapcsolódott be idén a Gyomai Evangélikus Egyházközség is azzal a céllal, hogy a művészetek nyelvével közelebb hozzák az emberekhez Istent, a szeretetet, a szépet, az igazat és a jót. A keresztény kultúrális programok örömet csaltak mindannyiunk szívébe.

Szakrális Művészetek Hete Kaposváron – evangélikus szemmel

Kaposvár – Véget ért az idei Szakrális Művészetek Hete Kaposváron. Sok különleges programon, kiállításon és beszélgetésen, koncerten és felolvasóesten van túl az érdeklődő közönség. Ismét nagy élmény volt.

Hová menjünk a nyitott templomok napján? – Evangélikus programok

Budapest – Idén szeptember 19-én ismét megrendezésre kerül a Nyitott templomok című program, az Ars Sacra Fesztivál keretein belül. Összegyűjtöttük az evangélikus templomokat, amelyek csatlakoztak az idei kezdeményezéshez. PROGRAMAJÁNLÓ!

Koncert férfihang nélkül, férfiaknak is

Kaposvár – Kaposváron adott koncertet az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében a budapesti evangélikus keresztyén fiatalokból álló Boyzless Voice kamaraegyüttes.

Idén is lehet csatlakozni az Ars Sacra fesztivál programjaihoz

Budapest – Az Ars Sacra fesztivál szervezői várják minden olyan művész, együttes, intézmény, szervezet vagy magánszemély jelentkezését, aki/amely a Szépség és Igazság felmutatásával igyekszik felragyogtatni az Isten által teremtett világ csodálatos voltát. Idén szeptember 20. és 28. között kerül megrendezésre a szakrális művészetek hete. A hét hagyományosan a nyitott templomok napjával kezdődik. A Szent István-bazilikában a négy történelmi egyház közös zenés áhítata szeptember 21-én délután 15 órakor lesz. Forrás: ars-sacra.hu

Lapozhatóan is elérhető honlapunk szakrális sorozata

Budapest – Az evangelikus.hu az elmúlt hónapban különös figyelmet fordított a szakralitás kérdésére. Örömmel adjuk hírül, hogy a honlapunkon megjelent interjúkból most egy ingyenesen lapozható digitális kiadvány is készült. Szöveg: Galambos Ádám, kép: Mark Rothko: No. 61

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ars Sacra csatornájára