Ars Sacra

Keresztyénként élni a mai világban: szeretettel és hittel a határon innen és túl

Budapest – A XIV. Ars Sacra Fesztivál estjének adott helyet a Cinkotai Tájház 2020. szeptember 12-én. Átélhették a jelenlévők, hogy a népdalokba, versekbe, az emberi történetekbe és az ihletett gondolatokba rejtett bölcsesség, szeretet Isten jelenlétéről beszél a világunkban. Elsőként Király Györgyi népi ének tanár és növendékei adtak elő népdalokat és egyházi népénekeket.

Jánosy István költő-műfordító születési centenáriumának ünnepe az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében

Budapest – 2019. szeptember 20-án 18 órakor a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség templomában a Magyar Írószövetség rendezvényére gyülekeztek a látogatók. Az esten Kabdebó Lóránt irodalomtörténész-professzor és Erős Kinga írószövetségi titkár beszélgetését tartották.

Áldás kísérte az Ars Sacra fesztivált Kaposváron

Kaposvár – Idén is nagy sikerrel zárult a szakrális művészetek hete kaposvári programja, melyen több kiemelkedő evangélikus szervezésű rendezvényre, programra is sor kerülhetett. Gundel Takács Gábor őszinte hitvallása az élő Isten mellett és a hét utolsó napján megrendezett kétnyelvű istentisztelet kiemelkedett a programok közül.

Győrben zenés istentisztelettel ért véget az Ars Sacra fesztivál

Győr – Zenés családi istentisztelettel zárult a győri Öregtemplomban az Ars Sacra fesztiválhét 2018. szeptember 23-án, vasárnap. Az ünnepi, úrvacsorai alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiát Csorba János, Jánosa Attila és Vancsai József helyi lelkészek végezték.

Énekelve megvallott hit

Kaposvár – Az Ars Sacra fesztivál keretében 2018. szeptember 20-án, csütörtökön Kaposváron adott koncertet Bolyki Balázs és a B4. Az evangélikus templomban megrendezett kétórás programról a Kapos.hu stábja is hozott ízelítőt.

„Énekeljetek!” – Ars Sacra fesztivál Cegléden

Cegléd – „Énekeljetek neki új éneket, szépen zengjenek hangszereitek!” – e zsoltáridézet jegyében szerveztük meg a szent művészetek éjszakáját Cegléden. Ahol az orgona, a zene, dallam és ének szólt együtt a zene istentiszteletén. Ahol a szent térben, a templomban élhettük meg, mit jelent a művészet, a zene nyelvén átélni Isten jóságát és mindenhatóságát. A zene vigasztal, a dallam gyógyít, és az ének örömet ad. – A gyülekezet lelkészének beszámolóját olvashatják.

Jób könyvéből vették az idei Ars Sacra fesztivál mottóját

Kaposvár – Jób könyvéből választott mottóval nyitották meg az idei Ars Sacra fesztivált szombaton, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. Az idei esztendőben is sokakat várnak a szakrális hét programjaira, melyek lelki feltöltődést jelenthetnek bárkinek, vallási hovatartozástól függetlenül.

A szeretet kultúrája – Fesztiválprogramok Gyomaendrődön az evangélikus templomban

Gyomaendrőd – Az „Ars Sacra Fesztivál” az „Európa a Fesztiválokért” nemzetközi zsűrijétől olyan minősítést kapott, mellyel az elismert, kiváló minőségű európai fesztiválok közé emelkedett. Ebbe a programsorozatba kapcsolódott be idén a Gyomai Evangélikus Egyházközség is azzal a céllal, hogy a művészetek nyelvével közelebb hozzák az emberekhez Istent, a szeretetet, a szépet, az igazat és a jót. A keresztény kultúrális programok örömet csaltak mindannyiunk szívébe.

Szakrális Művészetek Hete Kaposváron – evangélikus szemmel

Kaposvár – Véget ért az idei Szakrális Művészetek Hete Kaposváron. Sok különleges programon, kiállításon és beszélgetésen, koncerten és felolvasóesten van túl az érdeklődő közönség. Ismét nagy élmény volt.

Hová menjünk a nyitott templomok napján? – Evangélikus programok

Budapest – Idén szeptember 19-én ismét megrendezésre kerül a Nyitott templomok című program, az Ars Sacra Fesztivál keretein belül. Összegyűjtöttük az evangélikus templomokat, amelyek csatlakoztak az idei kezdeményezéshez. PROGRAMAJÁNLÓ!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ars Sacra csatornájára