Sárospatak

A hit után a család a legfontosabb!

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Gyülekezetünk egymásra figyelő testvéri közösség

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Teológustalálkozót rendeztek Sárospatakon

Sárospatak – 2018. április 27–29. között rendezték meg a már hagyománnyá vált Kárpát-medencei protestáns teológustalálkozót, melynek idén a Sárospataki Református Teológiai Akadémia adott otthont. A három napon át tartó rendezvényen hasznos előadások és lelki feltöltődés mellett lehetőség nyílt kapcsolatok teremtésére, ápolására is.

Reformáció hétről hétre: Reformáció és Sárospatak

A Reformáció hétről hétre című, a Duna Televízióban, illetve a Duna World műsorán futó sorozat negyvenkilencedik ötperces epizódjában megszólalt Füsti Molnár Szilveszter, aki 2013 óta rektora a Sárospataki Református Teológiai Akadémiának. Az 1531-es alapítású intézmény történetében számos virágzó korszak volt, de ezt sajnos sötétebbek is váltották. Az adást a készítők engedélyével mi is közzétesszük.

Evangélikus teológus hallgatók református vidékeken – Tanulmányi kirándulást szervezett az Evangélikus Hittudományi Egyetem

Debrecen – Sárospatak – Eperjes – Közeleg a reformáció 500. évfordulójának éve, ezért az Evangélikus Hittudományi Egyetem közel negyven fős csoportja egy háromnapos tanulmányi kirándulás keretében más protestáns felsőoktatási intézményeket látogatott végig szeptember 29-től október 1-ig. Debrecen, Sárospatak és Eperjes voltak a kirándulás fő úti céljai, ahol a hallgatók református teológusokkal is megismerkedhettek.

Egyházi muzeológusok találkoztak Sárospatakon

Sárospatak – Szakmai napot tartott Sárospatakon az Egyházi Muzeológusok Egyesülete. Október 19-én és 20-án a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény Szent Erzsébet Házában a vallási néprajz témakörében rendeztek konferenciát. A tanácskozáson részt vettek az Evangélikus Országos Múzeum munkatársai is.

Van örök kincsünk… – VIDEÓ!

Ezer kilométer kerékpárral egyháztörténeti utakon az ezeréves Magyarország tiszteletére. A pesterzsébeti evangélikus ifjúság kerékpártúrája.

Megkezdődött az Egyházi Könyvtárak Egyesülése három napos konferenciája

Sárospatak – Sárospatakon, a Római Katolikus Egyházi Gyűjteményben 2015. június 29-én megkezdődött az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) hagyományos évi konferenciája 62 egyházi könyvtár, 11 fiókkönyvtár, mintegy 80 fő részvételével. A konferencián résztvevőket a házigazdákon (Kecskés Attila főesperes úr; Dr. Szabó Irén gyűjteményvezető) kívül az Evangélikus Országos Könyvtár tudományos munkatársa, az EKE elnöke köszöntötte (Dr. Hubert Gabriella).

„Aki keres, azt megtalálják” – Sárospatakon tartott ökumenikus nyitó istentisztelettel vette kezdetét a házasság hete országos programsorozat

Sárospatak – A család értékeire és fontosságára hívják fel a figyelmet a házasság hete programsorozat szervezői, köztük civil szervezetek és egyházak országszerte. A központi rendezvény nyitó istentiszteletét Sárospatakon, a református templomban tartották 2014. február 9-én, ahol bemutatkoztak a rendezvénysorozat idei arcai. Forrás: tirek.hu, szöveg: Kojsza Péter

Árral szemben is lehet… – A misszióról szárazon és vízen – Egyházmegyei presbiteri nap volt a Bodrogon és Nyírteleken – Fényképalbum! Hangfájlok!

Tokaj – Sárospatak – Nyírtelek – 2013. szeptember 14-én reggel hajóra szállt a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye presbitereinek és képviselőtestületi tagjainak 100 fős csapata Zsarnai Krisztián esperes vezetésével, hogy árral szemben Tokajból elhajózzanak Sárospatakra a szelíd Bodrog folyón. Délután pedig a nyírteleki Filadelfia Evangélikus Egyházközség vendéglátását élvezhették a hét gyülekezet laikus tisztségviselői, ahol előadással szolgált Szeverényi János, országos missziói lelkész és dr. Garádi Péter, a budaörsi gyülekezet tiszteletbeli presbitere. A csendesnap főtémája a misszió volt: egyházunkban, gyülekezeteinkben, a népszámlálás tükrében; hangsúlyok a megújuláshoz vezető úton. Hangfájlok és szöveg: Garai András (www.garainyh.hu), fotó: Pelles Ferenc
Feliratkozás RSS - Sárospatak csatornájára