Ajka

Megtartották a Szentháromság Istent Dicsőítő Költők XVII. Találkozóját

Ajka – A Dombóvári Evangélikus Egyházközség presbitere, Balassa Jenő 2020. október 17-én rendezte meg Ajkán a református templomban a Szentháromság Istent Dicsőítő Költők XVII. Találkozóját. Idén a versek János evangéliuma 20–24. versei alapján szólaltak meg. Az ünnepi alkalmat Sándor József lelkész áhítatai keretezték.

Másképpen, de lesz advent az idén is

Ajka – Az idei advent más lesz, mint eddig volt. A csoportos, olykor tömeges gyertyagyújtások, adventi műsorok elmaradnak városszerte, így az Agórán is.

Mégis szolgálni – Lelkészavatás Ajkán

Ajka – Családias hangulatban zajlott Kovácsné Sterczer Rita ordinációja. Nagybátyja, Szemerei János püspök avatta őt lelkésszé a 2020. augusztus 22-én tartott ünnepi istentiszteleten. Az ajkai templom oltára előtt pedig – az Evangélikus Hittudományi Egyetemet képviselő dr. Korányi András mellett – férje, Kovács Viktor helyi lelkész végezte a liturgiát. Énekkel közreműködött a gyülekezet kórusa, valamint Szemerei G. Benjamin somlószőlősi beosztott lelkész.

Evlelkész podcast: Önazonosságra és stabilitásra törekszik videóiban az ajkai lelkész

Ajka – Nem volt nehéz a digitális átállás Kovács Viktor számára, hiszen Youtube-csatornáján advent óta rendszeresen ad közre tartalmakat, volt tapasztalata videós és podcast-anyagok készítése terén is. Ezért aztán gyülekezetének tagjai sem aggódtak azon, hogy nem lehet majd templomba menni, „a tisztelendő úr úgyis megcsinálja videóban!” – mondták. Érdeklődésünkre az ajkai lelkész elmesélte eddigi tapasztalatait.

Nő a fény, nő szívünkben a remény

Ajka – Evangélikus szertartás keretében gyújtották meg az ünnepre készülők az Agórán levő adventi koszorún a harmadik gyertyát 2019. december 14-én. Kovács Viktor evangélikus lelkész egy dalt tanított a megjelenteknek, amit a gyertyagyújtást követően közösen énekeltek el.

Meggyulladt az első adventi gyertya Ajkán

Ajka – Tömeg várta, hogy kigyulladjon az első gyertya az adventi koszorú, jelezve, hogy közeledik a karácsony. Évek óta hagyomány, hogy advent idején minden szombat este háromnegyed hatkor ökumenikus istentisztelet keretében meggyújtják a gyertyát az ünnepi díszbe öltöztetett Agórán.

„Miért is nem „zöld” még minden keresztény?” – Ökokört indított az ajkai gyülekezet

Ajka – Ökokört indított az Ajkai Evangélikus Egyházközség. Az öt alkalomból álló foglalkozás sorozatot Kovácsné Sterczer Rita vezeti, aki maga és családja életét, s környezetét is igyekszik minél jobban „zöldíteni”.

Mindig mozgalmas és várakozással teli az őszi időszak Ajkán

Ajka – A nyári pihenő után, elindult az új munkaév az ajkai evangélikus gyülekezetben is. Kovács Viktor lelkész – aki már harmadik éve megválasztott parókus lelkésze a gyülekezetnek – mindig mozgalmasnak, várakozással telinek tartja ezt az időszakot.

Az adventi koszorú evangélikus lelkész találmánya

Ajka – Erős vár a mi Istenünk! Áldás békesség! Dicsértessék a Jézus Krisztus! Advent második hétvégéjén így köszöntötték az Agórán összegyűlt ünneplőket, hogy az evangélikus gyülekezettel közösen folytassák a négy hétn át tartó lelki előkészületet.

Életüket adták a hazáért

Ajka – Első világháborús hadisítok helyreállításának ünnepségére gyűltek egybe a tiszteletadók a csékúti temetőbe 2017. szeptember 23-án, Kovács Viktornak, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének hívó szavára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ajka csatornájára