Ajka

Nő a fény, nő szívünkben a remény

Ajka – Evangélikus szertartás keretében gyújtották meg az ünnepre készülők az Agórán levő adventi koszorún a harmadik gyertyát 2019. december 14-én. Kovács Viktor evangélikus lelkész egy dalt tanított a megjelenteknek, amit a gyertyagyújtást követően közösen énekeltek el.

Meggyulladt az első adventi gyertya Ajkán

Ajka – Tömeg várta, hogy kigyulladjon az első gyertya az adventi koszorú, jelezve, hogy közeledik a karácsony. Évek óta hagyomány, hogy advent idején minden szombat este háromnegyed hatkor ökumenikus istentisztelet keretében meggyújtják a gyertyát az ünnepi díszbe öltöztetett Agórán.

„Miért is nem „zöld” még minden keresztény?” – Ökokört indított az ajkai gyülekezet

Ajka – Ökokört indított az Ajkai Evangélikus Egyházközség. Az öt alkalomból álló foglalkozás sorozatot Kovácsné Sterczer Rita vezeti, aki maga és családja életét, s környezetét is igyekszik minél jobban „zöldíteni”.

Mindig mozgalmas és várakozással teli az őszi időszak Ajkán

Ajka – A nyári pihenő után, elindult az új munkaév az ajkai evangélikus gyülekezetben is. Kovács Viktor lelkész – aki már harmadik éve megválasztott parókus lelkésze a gyülekezetnek – mindig mozgalmasnak, várakozással telinek tartja ezt az időszakot.

Az adventi koszorú evangélikus lelkész találmánya

Ajka – Erős vár a mi Istenünk! Áldás békesség! Dicsértessék a Jézus Krisztus! Advent második hétvégéjén így köszöntötték az Agórán összegyűlt ünneplőket, hogy az evangélikus gyülekezettel közösen folytassák a négy hétn át tartó lelki előkészületet.

Életüket adták a hazáért

Ajka – Első világháborús hadisítok helyreállításának ünnepségére gyűltek egybe a tiszteletadók a csékúti temetőbe 2017. szeptember 23-án, Kovács Viktornak, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének hívó szavára.

Nyárbúcsúztató – tanévkezdő hittan- és élménytábor zajlott Ajkán

Ajka – Először szervezett nyári tábort az Ajkai Evangélikus Egyházközség. A legfiatalabb résztvevő óvodába, a legidősebb táborozó pedig középiskolába készülő fiatal volt. Az ötnapos napközis tábor változatos helyszínekkel, programokkal kínált tartalmas kikapcsolódást a nyár utolsó napjaira.

Belső nagytakarítás – böjti, lelki elmélyülés az ajkai evangélikus templomban

Ajka – „Isten ajándékai: távolságtartás helyett a közel lévő természet/teremtés, pocsékolás helyett az értékes ember, és bizonytalanság helyett az Istennel való békesség az üdvösségben! Készítsenek fel bennünket egy igazi feltámadási ünnepre!” – hangsúlyozta Kovács Viktor evangélikus lelkész a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából, a Belső nagytakarítás címmel szervezett böjti lelki elmélyülésen, az ajkai evangélikus templomban.

Reformációi programsorozatot tartanak Ajkán

Ajka – A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából tavaszi programsorozatot kínál az Ajkai Evangélikus Egyházközség – tudtuk meg Kovács Viktor lelkésztől.

Virtuális bibliaolvasó zarándoklat a jászoltól az üres sírig

Ajka – „Még 2015 novemberében, egy egyházmegyei lelkészi munkaközösségi találkozón fogalmazódott meg bennünk, hogy milyen jó lenne, összefogva több gyülekezetet, egy facebookos bibliaolvasó útmutatót készíteni, és ilyen formán is közelebb hozni az Élet Igéjét, a Szentírást mindenkihez. Különösen a gyülekezeti tagokhoz, illetve azok vonzáskörzetébe tartozó, a gyülekezetek közösségi oldalait csak »lájkoló« emberekhez” – mondta Kovács Viktor ajkai evangélikus lelkész, az Olvasd Jézust! Napi áhítat ige spot egyik ötletgazdája.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ajka csatornájára