támogatás

111 ezer euró a dunaszerdahelyi és a galántai járásbeli templomok felújítására

Csallóközcsütörtök – Gelle – Bacsfa – Év végéig több dunaszerdahelyi és galántai járásbeli templom megújul a kulturális minisztérium támogatásából. Van, ahol már elkezdték a munkát, máshol folyamatban van a közbeszerzési eljárás.

Tovább nő az egyházi alapintézmények és közgyűjtemények működésének támogatása

Budapest – Tovább nő az egyházi alapintézmények működésére, valamint a személyi jövedelemadó 1%-ának kiegészítésére fordítható összeg jövőre. Míg 2018-ban 9,1 milliárd forintot fordítottak erre a célra, 2019-re 10,5 milliárd forintot terveznek.

Vallási tematikájú ismeretterjesztő filmeket is támogat a Médiatanács

Budapest – A Magyar Média Mecenatúra Programban a Médiatanács hat magyarországi és négy határon túli alkotónak összesen 100,9 millió forint támogatást ítélt oda ismeretterjesztő filmek, illetve sorozatok gyártásának finanszírozására az idei Kollányi Ágoston-pályázat első fordulójában.

„A magyarok segítsége nélkül nem tudtunk volna visszajönni”

Budapest – Erbil – Napról napra több család térhet vissza otthonába a magyar segítségnek köszönhetően – jelentette be Irakból a közmédiának adott élő interjúban Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője. Az Iszlám Állam 2014-es előretörése idején elmenekült, többségében keresztény családok a terrorszervezet kiűzését követően kezdtek visszatérni, ám otthonukat legtöbb esetben feldúlva, részben vagy egészen lerombolva találták.

Pénzt vagy időt adjunk az egyháznak?

A vasárnapi perselypénz és az egyházfenntartói járulék összegének csökkenése vagy épp növekedése biztos fokmérője egy gyülekezet iránti elkötelezettségnek. Legalábbis volt eddig. Ugyanis bár a legtöbb közösségben a rendszeres adományok összege csökken, ma már ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy többen fordítanának hátat a templomnak, hanem inkább az adományozási szokások átalakulását jelzi.

Szélrózsa futás Bükön

Bük – Futóversenyt szerveznek Bükön (épp 05. 26-án, a kerületi missziói programok napján), amelyre a Büki Evangélikus Egyházközség olyan nevezőket hívogat, akik szívesen futnának a Szélrózsa színeiben. Így a sport és a verseny mellett a Szélrózsa képviseletében támogathatnak egy büki kisfiút. Részletek a plakáton.

Visszatelepülőket segítő központot hozott létre az Ökumenikus Segélyszervezet Moszul közelében

Budapest – A Moszul melletti Bashiqa településen hozta létre újabb iraki központját az Ökumenikus Segélyszervezet. A 2016-ban létrejött erbili iroda mellett a magyar humanitárius szervezetnek ez már a második folyamatosan működő képviselete a térségben. A központ a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával, a Hungary Helps program keretében végrehajtott, 500 millió forint értékű segélyprogram részeként nyújt támogatást a helyben boldoguláshoz a háború után visszatérő családoknak.

Mindenféle néphez

Az Evangélikus Élet hűséges olvasói megszokhatták már, hogy vízkereszt ünnepéhez közeledve mindig helyet kér a lapban az Evangélikus Külmissziói Egyesület. Nem véletlenül, hiszen évről évre szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy küldetésünk – az evangélium megszólaltatása és megélése – nem csupán szűk környezetünkben, hanem országhatárokat átlépve is feladatunk. Mint minden esztendőben, idén is meghirdetjük húsvétig tartó adománygyűjtő akciónkat ezzel a címmel: Vízkereszt a külmisszió ünnepe.

A Magyarországi Evangélikus Egyház is kapott fejlesztési célú támogatást

Budapest – A 2017. december 27-én, szerdán kiadott Magyar Közlönynek, Magyarország hivatalos lapjának közleményei szerint Magyarország Kormánya egyházi célú támogatásokról is döntött az év végén. Eszerint a Magyarországi Evangélikus Egyház egyházi célú fejlesztési támogatásra 910 millió forintot kapott.

Folytatódnak az Ökumenikus Segélyszervezet határon túli karácsonyi segélyakciói

Budapest – Folytatva az elmúlt évek hagyományait idén is gondol a határon túli rászorulókra az Ökumenikus Segélyszervezet. A szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéshez kapcsolódva Kárpátalján, Erdélyben és a Vajdaságban is segít a magyar karitatív szervezet.

Oldalak

Feliratkozás RSS - támogatás csatornájára