evangélium

74 millióra nőtt a Lutheránus Világszövetség tagsága – Növekedés Délen

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) tagegyházainak létszáma meghaladja a 74 millió főt. Ez azt jelenti, hogy 2013 óta mintegy 2,1 millióval emelkedett a szervezet taglétszáma. A déli félteke országaiban drasztikus növekedés tapasztalható, míg az északi régió országainak evangélikussága csökkent.

Teljes evangélium

Világszerte egyre több az olyan igehirdető, aki az egyházak felfogásával és gyakorlatával szemben a „teljes evangélium” hirdetőjének vallja magát. Ezalatt azt értik, hogy – szemben az egyházakkal – ők nemcsak hirdetik Jézusról, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani, hanem a legkülönbözőbb betegségekben szenvedő hívőket Jézus nevében, a Szentlélek rajtuk levő „kenete” által részesíteni is tudják a gyógyulásban. Az anyagi gondokkal küszködőket pedig azzal bátorítják, hogy amennyiben igazán hisznek, és minden jövedelmükből „tizedet” adnak, akkor a „viszonzás törvénye” alapján Isten rövidesen javakban bővölködő élettel „áldja meg” őket.

A legnagyobb versmisszionárius, Pecznyík Pál 96 éves

Budapest – A mindössze öt elemit végzett hányatott életű laikus költő, Pecznyík Pál 2015. november 18-án ünnepli 96. születésnapját. A több mint 6000 evangéliumi tartalmú verséből számtalan hangzott el különböző felekezetek gyülekezeti alkalmain. Költeményeit keresztyén újságok, folyóiratok oldalain is sokan olvasták. Garai András Net Missziója jóvoltából évek óta már a világhálóra is felkerültek. Portréjának rövid részletével köszöntjük őt.

Kereszténynek lenni Európában – Német nyelvű konferencia Révfülöpön

Révfülöp – Ti vagytok a föld sója és a világ világossága – Kereszténynek lenni Európában címmel tartotta idei konferenciáját szeptember 12-15. között a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban a Gesellschaft zur Ausbreitung des Evangeliums (GAE, az Evangélium Terjesztésének Társasága) nemzetközi missziói egyesület. Tizenegy országból ötvenöt résztvevő érkezett, hogy előadásával, tapasztalatainak átadásával segítse elő a misszió ügyét. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - evangélium csatornájára