Soproni Evangélikus Egyházmegye

Lezajlott a hittanverseny a Soproni Egyházmegyében is

Sopron – 2019. március 9-én, a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola adott otthon a 18. hittanverseny megyei fordulójának. A megmérettetésre a soproni egyházmegye számos településéről és iskolájából érkeztek tanulók: a Szent Anna Katolikus Általános Iskolából, a Beledi-, Rábaszentandrási-, Nemeskéri-, Soproni Evangélikus Egyházközségből, a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégiumból, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából és a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolából.

Beiktatták a soproni egyházmegyei vezetőséget

Beled – 2018. május 19-én, szombaton Szemerei János püspök szolgálatával beiktatták a Soproni Evangélikus Egyházmegye új esperesét, Ihász Beatrixot és új felügyelőjét, Sümeghy Pétert. KÉPRIPORT!

Egyházmegyei hittanverseny volt Sopronban is

Sopron – A Soproni Evangélikus Egyházmegyében is megrendezték az Országos bibliai és hittanverseny megyei fordulóját. Sopron megyéből 16 gyülekezeti csapat indult négy korcsoportban. A szokástól eltérően, de mindenki megelégedésére, délután került sor a gyereknappal egybekötött versenyre. A helyszínt biztosító házigazda idén is a soproni gyülekezet volt. Az összesereglett versenyzőket és vendégeket Blatniczky János Dániel megyei ifjúsági és katechetikai felelős köszöntötte.

Körforgás – Ifjúsági- és presbiteri nap Sopronban

Sopron – A Soproni Evangélikus Egyházmegye 2016. november 19-én Körforgás címmel ifjúsági és presbiteri napra invitálta az egyházmegye ifjúságát és presbitereit. Az egész napos rendezvénynek a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium adott otthont. A fenti cím sok mindent elárul mind a tematikáról, mind a programok felépítéséről.

Határon átnyúló evangélikus együttműködés

Kismarton – Kismartonban találkozott Manfred Koch burgenlandi szuperintendens és Mesterházy Balázs, a Soproni Evangélikus Egyházmegye esperese, hogy kidolgozzák a következő három évre a határon átnyúló együttműködés irányelveit, programpontjait.

„Erősíteni a lelkészeket és a világi munkatársakat” – Villáminterjú Mesterházy Balázzsal

Budapest – Harka – Ahogyan arról az evangelikus.hu beszámolt a napokban Mesterházy Balázs lett a Soproni Evangélikus Egyházmegye új esperese. A Harkai Evangélikus Egyházközség lelkésze, korábban a Soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola iskolalelkésze volt, harmadik ciklusban Szélrózsa-atya. Új feladatairól, az esperessé választásáról kérdeztük.

Megválasztották a Soproni Evangélikus Egyházmegye új esperesét

Sopron – Harka – Mesterházy Balázs, a Harkai Evangélikus Egyházközség lelkésze lett a Soproni Evangélikus Egyházmegye új esperese – értesült az evangelikus.hu a jelölőbizottság elnökétől, Tölli Balázstól.

Új felügyelő a soproni egyházmegye élén

Sopron – 2015. április 18-án a Soproni Evangélikus Egyházmegye közgyűlésén egyházmegyei felügyelői tisztségbe iktatta Gosztola Szabolcsot Gabnai Sándor esperes.

Hiánypótlás – Egyházmegyei ifjúsági napot tartottak Sopronban

Sopron – Hiánypótlás. Ezt a pályázatok világában jól ismert kifejezést juttatta eszembe az október 19-én a soproni Eötvös Evangélikus Gimnáziumban megrendezett egyházmegyei ifjúsági találkozó, ahol mintegy nyolcvanan gyűltünk össze. Személyes beszámoló! Forrás: sopron-egyhazmegye.lutheran.hu, szöveg: Heinrichs Eszter

„Hát ti kinek mondotok engem?” – Presbiteri csendesnap volt a Soproni Egyházmegyében

Csorna – Egy korábban létező hagyományt felújítva – a végül elmaradt országos presbiteri találkozó lekötött időpontját kihasználva – 2006-os megalakulása óta első ízben szervezett csendesnapot a Soproni Evangélikus Egyházmegye a gyülekezeteiben szolgáló presbiterek számára. A Csornán megtartott találkozón tizenegy egyházközség mintegy negyven presbitere és önkéntes munkatársa arra kapott lehetőséget, hogy az egyházban végzett szolgálat alapjáról, Krisztus személyéről és váltságművéről elmélkedjen. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - Soproni Evangélikus Egyházmegye csatornájára