Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

Sikeresen szerepeltek a mezőberényi diákok az AJTP Diák Vállalkozók Versenyén

Eger – 2019. március 29–30-án 11. alkalommal rendezték meg Egerben az AJTP Diák Vállalkozók Versenyét, amin a mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium két csapattal vett részt.

Evangélikus középiskolák az ország legjobbjai között – egy másik szempontrendszer

Budapest – Három evangélikus középiskola, így a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola is szerepel többek között az Oktatási Hivatal által összeállított, kiemelkedő pedagógiai teljesítményű intézményekről szóló listán. A hivatal listáján szereplő iskolákban az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik diákjaik képességeit – a gyerekek családi hátterétől és korábbi eredményeitől függetlenül.

„Íme én tiveletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” – Tanévnyitó Mezőberényben

Mezőberény – A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 602 tanulója és majd 100 fős oktató-nevelő- és egyéb technikai munkát végző alkalmazotti közössége 2015. szeptember 1-jén ünnepi istentisztelettel kezdte a tanévet a Mezőberény II. kerületi evangélikus templomban.

„Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be” – Tanévnyitó ünnep Mezőberényben

Mezőberény – 2014. szeptember elsején tanévnyitó ünnepséget tartottak a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium diákjainak. Az alkalmon Lázárné Skorka Katalin lelkész hirdette Isten Igéjét, a Jelenések könyve 3. fejezetének 8. verse alapján: „Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be”.

Regionális felügyelői találkozót tartottak Mezőberényben– Frissítve további képekkel!

Mezőberény – A Kelet-Békési, a Nyugat-Békési és a Bács-Kiskun Egyházmegye világi vezetői 2013. október 5-én tartották hagyományos regionális találkozójukat. A résztvevők ez alkalommal a Mezőberény I. kerület gazdag vendégszeretetét élvezhették. Szöveg és fotó: Boda Zsuzsa, fotó: Bankó Pál

Tanévnyitót tartottak Mezőberényben – Képriport!

Mezőberény – 2013. szeptember elején a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium is tanévnyitó ünnepséget tartott, amelyen Kondor Péter esperes hirdette isten igéjét. Az alkalmon a liturgiai szolgálatban Lázárné Skorka Katalin, Fejér Sándor és Fülöp Mónika segédkeztek. A tanévet dr. Rückné Mező Györgyi igazgatónő nyitotta meg. Szöveg: evangelikus.hu. Fotó: Bankó Pál
Feliratkozás RSS - Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium csatornájára