magyarázat

Városi legendák a karácsonyi történetben

Gyerekkorában mindenki megtanulja, hogy Jézus egy „rongyos istállócskában” született, ahol jászolba fektették, miközben a marhák és szamarak lehelték őt, hogy ne fázzon. A napkeleti három királyok, Gáspár, Menyhért és Boldizsár aranyat, tömjént és mirhát hoztak neki, és leborultak előtte. Azonban azt kevesebben tudják, hogy a karácsonyi történetnek csak egy része szerepel valóban a Bibliában, másik része csak legenda, a népi hagyomány része.

Harmadánál tart a bibliaolvasó zarándoklat – Csatlakozás: folyamatosan

Egy zarándoklatra hívunk Téged! Még nem késő csatlakozni! Egymás útitársainak szegődhetünk, ha akarod. Ketten jobb, mint egyedül és hárman jobb, mint ketten... De ez az út nem egy helyre, egy földrajzi pontra visz, hanem egy személyhez.

IgeIdő

Az Északi Evangélikus Egyházkerület lelkészeinek napi áhítatai a bibliaolvasó Útmutató 2015-ös újszövetségi igéi alapján.

PÁL LEVELE A GALATÁKHOZ – Luther magyarázata 1519-ből – Tizenötödik rész

Pápa – A Pápai Evangélikus Egyházközségben Pál apostol Galatákhoz írt levelének, Luther Márton által 1519-ben készített magyarázatait veszik sorra bibliaóra keretében. Az egyes alkalmakat Weltler Sándor nyugalmazott evangélikus lelkész szervezi. Az előadások szövegét hozzájárulásával közöljük honlapunkon. Tizenötödik rész.

PÁL LEVELE A GALATÁKHOZ – Luther magyarázata 1519-ből – Tizennegyedik rész

Pápa – A Pápai Evangélikus Egyházközségben Pál apostol Galatákhoz írt levelének, Luther Márton által 1519-ben készített magyarázatait veszik sorra bibliaóra keretében. Az egyes alkalmakat Weltler Sándor nyugalmazott evangélikus lelkész szervezi. Az előadások szövegét hozzájárulásával közöljük honlapunkon. Tizennegyedik rész.

PÁL LEVELE A GALATÁKHOZ – Luther magyarázata 1519-ből – Tizenharmadik rész

Pápa – A Pápai Evangélikus Egyházközségben Pál apostol Galatákhoz írt levelének, Luther Márton által 1519-ben készített magyarázatait veszik sorra bibliaóra keretében. Az egyes alkalmakat Weltler Sándor nyugalmazott evangélikus lelkész szervezi. Az előadások szövegét hozzájárulásával közöljük honlapunkon. Tizenharmadik rész.

PÁL LEVELE A GALATÁKHOZ – Luther magyarázata 1519-ből – Tizenkettedik rész

Pápa – A Pápai Evangélikus Egyházközségben Pál apostol Galatákhoz írt levelének, Luther Márton által 1519-ben készített magyarázatait veszik sorra bibliaóra keretében. Az egyes alkalmakat Weltler Sándor nyugalmazott evangélikus lelkész szervezi. Az előadások szövegét hozzájárulásával közöljük honlapunkon. Tizenkettedik rész.

PÁL LEVELE A GALATÁKHOZ – Luther magyarázata 1519-ből – Kilencedik rész

Pápa – A Pápai Evangélikus Egyházközségben Pál apostol Galatákhoz írt levelének, Luther Márton által 1519-ben készített magyarázatait veszik sorra bibliaóra keretében. Az egyes alkalmakat Weltler Sándor nyugalmazott evangélikus lelkész szervezi. Az előadások szövegét hozzájárulásával közöljük honlapunkon. Kilencedik rész. Szöveg: Weltler Sándor

PÁL LEVELE A GALATÁKHOZ – Luther magyarázata 1519-ből – Nyolcadik rész

Pápa – A Pápai Evangélikus Egyházközségben Pál apostol Galatákhoz írt levelének, Luther Márton által 1519-ben készített magyarázatait veszik sorra bibliaóra keretében. Az egyes alkalmakat Weltler Sándor nyugalmazott evangélikus lelkész szervezi. Az előadások szövegét hozzájárulásával közöljük honlapunkon. Nyolcadik rész. Szöveg: Weltler Sándor

PÁL LEVELE A GALATÁKHOZ – Luther magyarázata 1519-ből – Hetedik rész

Pápa – A Pápai Evangélikus Egyházközségben Pál apostol Galatákhoz írt levelének, Luther Márton által 1519-ben készített magyarázatait veszik sorra bibliaóra keretében. Az egyes alkalmakat Weltler Sándor nyugalmazott evangélikus lelkész szervezi. Az előadások szövegét hozzájárulásával közöljük honlapunkon. Hetedik rész. Szöveg: Weltler Sándor

Oldalak

Feliratkozás RSS - magyarázat csatornájára