csendesnap

Szeretsz-e engem? – Másoddiplomás lelkészi specializáció szakos hallgatók tanévkezdő csendesnapja

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológia mesterszakos, lelkészi specializáció hallgatói a lelkészi hivatásra fókuszáló csendesnappal kezdték a 2019/20-as tanév tanulmányait. Az újonnan induló képzésben a hallgatók munka és család mellett készülnek a lelkészi hivatásra, kihasználva minden olyan lehetőséget, amelyben az elméleti tanulmányok mellett a gyakorlat és a hivatásra való készülés megvalósulhat.

„A kezdés alaphangja” – Pedagógus csendesnapok Beregdarócon

Beregdaróc – A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusai a 2019/2020-as tanévet augusztus utolsó hetében csendesnapokkal indították a beregdaróci református Hét csillag pihenőházban.

Csendesnapot tartottak a Filadelfia Evangélikus Egyházközségben

Görögszállás – Nyírtelek – A Filadelfia Evangélikus Egyházközségben idén is megrendezték a szokásos augusztus huszadikai csendesnapot. A nap központi témája: Korunk kihívásai, és kísértései a hívő ember életében volt.

Csendesnapot szervezett a KÖSZI a soproni Eötvös József Gimnáziumban

Sopron – Kilencen érkeztünk Sopronba köszisek az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumba az iskolalelkész, Hegedűs Attila meghívására, hogy együtt töltsük a napot a diákokkal.

Jézussal a tóparton

Balatonszárszó – „Jézussal a tóparton” – ez volt a mottója az érdi gyülekezet balatonszárszói hétvégéjének. Több, mint nyolcvanan vettünk részt, gyermekek és felnőttek, a rendkívül gazdag alkalmon.

Egyház a világban – Csendesnap Pestszentlőrincen – VIDEÓK!

Budapest – A piliscsabai hitmélyítő családos táborok szervezését még a '90-es évek elején kezdte el dr. Győri József, a Budai Egyházmegye egykori felügyelője és Pintér Győző, a Pesti Egyházmegye egykori felügyelője. Élő hittel és teológiai igényességgel végzett szolgálatuk gyümölcse az a háromgenerációs tábor, mely közel három évtizede fogadja a lelki felfrissülésre vágyókat. A tábor jelenlegi szervezői elhatározták, hogy négy évszakosra bővítik a szolgálatot. Ennek jegyében valósult meg 2019. február 2-án Pestszentlőrincen az első hitmélyítő csendesnap.

Hitmélyítő csendesnap lesz az Élő kövek templomában

Budapest – Hitmélyítő csendesnap lesz az Élő kövek templomában, a Pestszentlőrinc, Kossuth tér 3. szám alatt 2019. február 2-án, szombaton 10-től 16 óráig. A csendesnap témája: A világban – Érte vagy ellene?.

Erőt meríteni a mindennapokhoz – A Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye csendesnapja

Gyúró – Az őszi időszak sokak számára búskomorságot hoz. Nem így volt azokkal, akik ellátogattak október utolsó hétvégéjén Gyúróra, ahol a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye tartott 2018. október 26-án, pénteken ifjúsági találkozót, szombaton pedig minden generációt megszólító csendesnapot. Hitbeli erőt és derűt adó alkalom volt minden résztvevő számára.

Presbiteri csendesnap volt Szekszárdon

Szekszárd – „Bennem reménykednek a szigetek, szabadulásukat az én karomtól várják” – Ézsaiás igéjére építve (Ézs 51,5b) presbiteri csendesnapot tartottak Szekszárdon 2018. szeptember 29-én, szombaton.

Istenfiúságunk felelőssége – presbiteri csendesnap Cinkotán

Budapest – Cinkota – A Cinkotai Evangélikus Egyházközségben az általános tisztújítást követően sok új testvér lépett be a szolgálók közösségébe. A presbitérium is gazdagodott lelkes tagokkal, akik számára eddig még kevéssé volt ismert az egyházkormányzás ezen testületének munkája. Elsősorban rájuk gondolva szerveztek csendesnapot, hogy közösen készüljenek az előttük álló feladatokra.

Oldalak

Feliratkozás RSS - csendesnap csatornájára