csendesnap

Csendesnapot szervezett a KÖSZI a soproni Eötvös József Gimnáziumban

Sopron – Kilencen érkeztünk Sopronba köszisek az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumba az iskolalelkész, Hegedűs Attila meghívására, hogy együtt töltsük a napot a diákokkal.

Jézussal a tóparton

Balatonszárszó – „Jézussal a tóparton” – ez volt a mottója az érdi gyülekezet balatonszárszói hétvégéjének. Több, mint nyolcvanan vettünk részt, gyermekek és felnőttek, a rendkívül gazdag alkalmon.

Egyház a világban – Csendesnap Pestszentlőrincen – VIDEÓK!

Budapest – A piliscsabai hitmélyítő családos táborok szervezését még a '90-es évek elején kezdte el dr. Győri József, a Budai Egyházmegye egykori felügyelője és Pintér Győző, a Pesti Egyházmegye egykori felügyelője. Élő hittel és teológiai igényességgel végzett szolgálatuk gyümölcse az a háromgenerációs tábor, mely közel három évtizede fogadja a lelki felfrissülésre vágyókat. A tábor jelenlegi szervezői elhatározták, hogy négy évszakosra bővítik a szolgálatot. Ennek jegyében valósult meg 2019. február 2-án Pestszentlőrincen az első hitmélyítő csendesnap.

Hitmélyítő csendesnap lesz az Élő kövek templomában

Budapest – Hitmélyítő csendesnap lesz az Élő kövek templomában, a Pestszentlőrinc, Kossuth tér 3. szám alatt 2019. február 2-án, szombaton 10-től 16 óráig. A csendesnap témája: A világban – Érte vagy ellene?.

Erőt meríteni a mindennapokhoz – A Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye csendesnapja

Gyúró – Az őszi időszak sokak számára búskomorságot hoz. Nem így volt azokkal, akik ellátogattak október utolsó hétvégéjén Gyúróra, ahol a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye tartott 2018. október 26-án, pénteken ifjúsági találkozót, szombaton pedig minden generációt megszólító csendesnapot. Hitbeli erőt és derűt adó alkalom volt minden résztvevő számára.

Presbiteri csendesnap volt Szekszárdon

Szekszárd – „Bennem reménykednek a szigetek, szabadulásukat az én karomtól várják” – Ézsaiás igéjére építve (Ézs 51,5b) presbiteri csendesnapot tartottak Szekszárdon 2018. szeptember 29-én, szombaton.

Istenfiúságunk felelőssége – presbiteri csendesnap Cinkotán

Budapest – Cinkota – A Cinkotai Evangélikus Egyházközségben az általános tisztújítást követően sok új testvér lépett be a szolgálók közösségébe. A presbitérium is gazdagodott lelkes tagokkal, akik számára eddig még kevéssé volt ismert az egyházkormányzás ezen testületének munkája. Elsősorban rájuk gondolva szerveztek csendesnapot, hogy közösen készüljenek az előttük álló feladatokra.

Csendesnapot tartottak a miskolci evangélikus iskolában

Miskolc – Ebben az évben ünnepeljük a reformáció ötszázadik évfordulóját, így természetes volt, hogy e nagy ünnephez kapcsolódva tartottuk meg 2017. október 26-án az őszi, reformációi csendesnapunkat a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnáziumban.

Őszi csendesnapot tartottak a Podmaniczkyban

Budapest – Őszi csendesnapunkat 2017. október 27-én, a hónap utolsó tanítás nélküli munkanapján tartottuk iskolánkban, a Podmaniczky János Evangélikus Óvodában és Általános Iskolában. A délelőtt folyamán diákjaink szervezett programokon vettek részt, a reformáció kezdetére emlékeztek, változatos feladatok közben ismerkedtek az ötszáz éves örökséggel.

Egyházmegyei csendesnapot tartottak a presbiterek számára a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegyében

Nagycserkesz – Az eseményt, amelynek címe (F)Élő egyház!? volt, az egyházmegye vezetősége szervezte, és a nagycserkeszi gyülekezet adott neki otthont, 2017. október elején. A délelőtti előadás a hozzá kapcsolódó beszélgetéssel, valamint a délutáni záró istentisztelet a gyülekezet templomában zajlott.

Oldalak

Feliratkozás RSS - csendesnap csatornájára