diakónia napja

A nevelőszülői hálózatokat támogatták a diakónia napjának offertóriumával

Budapest – Tíz éve tartja a Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor evangélikus lelkész születésnapján, szeptember 25-én a diakóna napját. Az idén 110 éves lelkész kerek évfordulója is okot ad az ünneplésre. „Hálát adunk ilyenkor a szeretetszolgálatért, intézményhálózatunkért, az önkéntes munkáért, a fejlesztésekért, előrelépésekért, de eleinkért is, akik különösen fontosnak tartották az elesettek, rászorulók, gyengék és kiszolgáltatottak között végzett munkát" – mondta Gregersen-Labossa György, egyházunk diakóniai bizottságának vezetője, aki az úrvacsora közösségébe hívta az ünneplőket, díjazottakat és diakóniai munkatársakat.

„A keresztnek a keresztből született szeretete” – A diakónia ünnepe

Budapest – Ünnepi istentisztelet keretében adott hálát az evangélikus közösség az önkéntesekkel, a diakóniai munkatársakkal és a rájuk bízottak képviselőivel együtt a Deák téri evangélikus templomban 2018. szeptember 25-én. Az idei év különösen is emlékezetes, hiszen jubileum is egyben: a Magyarországi Evangélikus Egyházban 65 évvel ezelőtt alapították meg az intézményes evangélikus diakóniát. Az alkalmon idén is sor került a diakóniában végzett szolgálatért adományozott díjak átadására.

Német vendégeink a bajor-magyar diakóniai kapcsolatokról vallottak a diakónia napján

Budapest – Sztehlo Gábor születésnapján, 2017. szeptember 25-én tartották meg ismét a diakónia napját egyházunkban. Többek között két bajor vendéget is köszönthettünk az alkalmon. Igét hirdetett Mathias Hartmann a Diakonie Neuendettelsau rektora. Köszöntőt pedig Sandra Schuhmann, a Bajor Diakónia szakmai vezetője mondott. Az istentisztelet után mindkettőjüket az immáron 25 éve tartó bajor-magyar kapcsolatokról faggattuk. Az interjú németül és magyarul is meghallgatható.

Kezek evangéliuma – Diakóniai munkatársakat tüntettek ki a diakónia napján egyházunkban

Budapest – Sztehlo Gábor születésnapján, 2017. szeptember 25-én tartották meg ismét a diakónia napját egyházunkban. A Deák téri evangélikus templom megtelt a diakóniában dolgozókkal, akik hálaadó, úrvacsorás istentiszteleten vettek részt. Igét hirdetett ezúttal Mathias Hartmann a Diakonie Neuendettelsau rektora.

Megérteni a felebarát szeretetét – Sokakat tüntettek ki a diakónia napján

Budapest – A diakónia napja a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálatának ünnepe. Sztehlo Gábor születésnapjához közeli napon a diakóniában dolgozó munkatársakkal, önkéntesekkel és a ránk bízottakkal adunk hálát az elvégzett munkáért és a kapott lehetőségekért.

Diakónia napja a Deák téren: „Akkor hiteles a keresztény életünk, ha testvéri, felebaráti szeretettel társul!”

Budapest – 2015. szeptember 25-én tartották meg a diakónia napját a Deák téren. „A diakónia napja a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálatának ünnepe. Sztehlo Gábor születésnapján a diakóniában dolgozó munkatársakkal, önkéntesekkel és a ránk bízottakkal adunk hálát az elvégzett munkáért és a kapott lehetőségekért” – írták az esemény meghívóján.

A diakónia napja: „A szeretetszolgálatban a szó és a tett egymásra talál”

Budapest – Sztehlo Gábor születésnapján, szeptember 25-én, hagyományossá vált, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház a Deák téri templomban megünnepli a diakónia, azaz a szeretetszolgálat napját. Gáncs Péter igehirdetését követően Czibere Károly államtitkár mondta el köszöntő beszédét. Ezt követően kiosztották az diakónai díjakat. Stábunk helyszíni tudósítása sok videóval!

A diakónia napja: „Isten megáldja a további építkezést is!” – Bokréta ünnepet tartottak a Sareptában

Budapest – A Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon Máriaremetei úton épülő új épületének bokréta ünnepére került sor 2014. szeptember 25-én, a diakónia napján. Az örömünnepre egyházunk és az önkormányzat vezetői, valamint külföldi vendégek is ellátogattak.

„Az egyház akkor hiteles csupán, ha szolgáló egyház tud maradni” – A diakónia napját ünnepelték a Deák téren – Képekkel! Videókkal!

Budapest – 2013. szeptember 25-én a Deák téri evangélikus templomban tartotta a Magyarországi Evangélikus Egyház a diakónia napját. A rendezvényen diakóniai intézményeink vezetője, dolgozója és gondozottja is megjelent, valamint kiosztották az év diakóniai díjait és megkoszorúzták Sztehlo Gábor evangélikus lelkész szobrát. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Előzetes: A diakónia napján Sztehlo Gáborra emlékezünk – VIDEÓK!

Budapest – 2013. szeptember 25-én 10.00-kor ünnepi istentiszteletet tartanak a Deák téri evangélikus templomban. Ez a nap Sztehlo Gábor evangélikus lelkész születésnapja, aki a második világháború idején mintegy kétezer embert mentett meg. A Gaudiopolis – Örömváros létrehozójára emlékezve a Magyarországi Evangélikus Egyház ezt a napot a diakónia napjának szenteli és a kezek evangéliumát hirdeti. Az alábbiakban Koren Emil vallomását, valamint dr. Fabiny Tamás püspök Sztehlo-előadását nézhetik meg. Videó: Zákeus Média Centrum, Győri András Timótheus, Győri János Sámuel
Feliratkozás RSS - diakónia napja csatornájára