koszorúzás

Virágokkal emlékeztek a Reformáció parkban

Budapest – Hagyományosan minden év október 31-én a Fasorban lévő Reformáció parkban megemlékezést tartanak a reformáció hónapja zárásaként. Idén is a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezte az alkalmat, amelyen az evangélikus, református, anglikán és pünkösdi gyülekezetek vezetői osztottak áldást.

Koszorúzás Rákoskeresztúron – A málenkij robotra elhurcoltakra emlékeztek

Budapest – Rákoskeresztúron 1945-ben vízkereszt ünnepén, január 6-án kezdődött meg a német és magyar ajkú lakosság deportálása a köznyelvben „málenkij robotnak” nevezett kényszermunkára, háborús jóvátételre. A Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközség hetvennégy gyülekezeti tagját is munkatáborokba hurcolták a ma Ukrajna területén fekvő Makijevka bányaváros szénbányáihoz. Közülük tizenketten nem térhettek vissza. A deportálások hetvenedik évfordulója alkalmából 2015. január 9-én a gyülekezet, a XVII. Kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat és Rákosmente Önkormányzata a Bulyovszky-háznál koszorúzással emlékezett meg az elhurcoltakról.

„Az egyház akkor hiteles csupán, ha szolgáló egyház tud maradni” – A diakónia napját ünnepelték a Deák téren – Képekkel! Videókkal!

Budapest – 2013. szeptember 25-én a Deák téri evangélikus templomban tartotta a Magyarországi Evangélikus Egyház a diakónia napját. A rendezvényen diakóniai intézményeink vezetője, dolgozója és gondozottja is megjelent, valamint kiosztották az év diakóniai díjait és megkoszorúzták Sztehlo Gábor evangélikus lelkész szobrát. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - koszorúzás csatornájára