lista

Kik lettek 2019-es missziói pályázat nyertesei?

Budapest – A 2019. évi missziói pályázat nyerteseit nyilvánoságra hozta az Evangélizációs és Missziói Bizottság. Az alábbiakban ez olvasható.

Az egyházi iskolák rangsorában négy evangélikus iskola is szerepel – Első lett a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Budapest – Nemrégiben jelent meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról. Ebben szerepel az egyházi iskolák rangsora is, amely szerint az első helyen a Deák Téri Evangélikus Gimnázium áll. Mellettük három másik evangélikus gimnázium is szerepel a listán.

Nem mindennapi rangsor és siker – Megszólal a bonyhádi evangélikus igazgató

A középiskolai rangsorok élén rendre azok az elitgimnáziumok szerepelnek, amelyek jól megalapozott hírnevüknek köszönhetően, kiválogathatják a legjobban tanuló, és általában jó családi hátterű diákokat. Nahalka István oktatáskutató olyan rangsort készített, amely más szempontból értékeli a középiskolákat. Ez a lista azt mutatja, melyik iskola tud a legtöbbet kihozni a diákokból, hol zajlik eredményes pedagógiai munka. A rangsor ötödik helyén a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium áll. A sikerről az iskola igazgatója írt a KötőSzónak.

Első lett a Deák Téri Evangélikus Gimnázium a 100 legjobb egyházi suli rangsorában

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium, a Piarista Gimnázium és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium vezeti a HVG 2016-os, egyházi intézményeket rangsoroló listáját. Elkészült a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

Nyilvánosságra hozta a NAV az egyházaknak felajánlott szja egy százalékok listáját

Budapest – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy a magánszemélyek összesen hányan és mekkora összeggel támogatták személyi jövedelemadójuk egy százalékával az egyházakat, továbbá mennyit ajánlottak fel kiemelt költségvetési előirányzatra. A Magyarországi Evangélikus Egyháznak 233.011.247 forintot ajánlott fel 56.836 személy.

Közöljük a missziói pályázat nyerteseinek listáját

Budapest – Az alábbiakban olvasható azon gyülekezetek listája, akik nyertek a 2014-re kiírt missziói pályázaton. 3.200.000 Ft-ot osztott szét a bizottság. Az igény 7.087.000 Ft volt tudta meg szerkesztőségünk Szeverényi János lelkésztől.

Megjelent a MEDiT-ben az ELEM

Budapest – A Magyar Evangélikus Digitális Tárba (MEDiT) felkerült az Evangélikus Lelkészek Magyarországon (ELEM) adatbázisának egy része. Az „ELEM-projekt” célja, hogy egy egységes, online adatbázisban, illetve nyomtatott formában is elérhető történeti névtárat adjon kézbe, amely a teljesség igényével a kezdetektől 1920-ig közli a Magyarországon szolgált felszentelt lelkészek névsorát és alapvető életrajzi adatait. A szerkesztők, dr. Csepregi Zoltán és dr. Kertész Botond remélik, hogy 2017-re, a reformáció 500. évfordulójára a munka nagyobbik részével elkészülnek. A most közzétett rész a Dunántúli Evangélikus Egyházkerület 1783-1920-ig felszentelt lelkészeit tartalmazza A közölt „1.0” verzió azt a célt is szolgálja, hogy a felhasználók kiegészítéseiket, javításaikat, észrevételeiket is közöljék. Szöveg: evangelikus.hu
Feliratkozás RSS - lista csatornájára