Magyar Tudományos Akadémia

Zsuppán Sándor: „Egy jó tanár sokat tehet a tudományterületéért”

Sopron – Egy-egy kiemelkedő pedagógusszemélyiség meghatározó lehet a diák pályaválasztása, s egész élete szempontjából. A Magyar Tudományos Akadémia támogatja azokat a tanárokat, akik kutatásaikkal hozzájárulnak a közös tudáskincs gyarapításához. A líceum matematikatanára, dr. Zsuppán Sándor másodszor nyerte el a Pedagógus Kutatói Pályadíjat.

Akadémikus iskolapadban

Budapest – 2020. február 11-én került sor a Magyar Tudományos Akadémián Csermely Péter MTA rendes tagi székfoglaló előadására. A Szemlélek értékmagazinban dr. Fekete Ágnes erről írt cikkét adjuk közre.

Evangélikusok az MTA új tagjai között

Budapest – Az Akadémikusok Gyűlése keddi, zárt ülésén megválasztotta az MTA új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait. A 102 új tag között 26 kutatónő található. Velük együtt a Magyar Tudományos Akadémiának jelenleg 302 rendes, 63 levelező, 196 külső, valamint 211 tiszteleti tagja van.

Főszerepben Luther – Filmklubot tartottak az Akadémián – Képriport!

Budapest – A korábbi évekhez hasonlóan idén is rendeznek filmklubot a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). A vetítéssorozat keretében április 11-től június 1-ig nyolc alkalommal mutatnak be egy-egy ismeretterjesztő filmet a közönségnek. Május 2-án a Luther rajzfilm volt terítéken.

Újra lesz filmklub az Akadémián – Bemutatják a Luther-rajzfilmet is

Budapest – A korábbi évekhez hasonlóan idén is rendeznek filmklubot a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). A vetítéssorozat keretében április 11-től június 1-ig nyolc alkalommal mutatnak be egy-egy ismeretterjesztő filmet a közönségnek – közölte az MTA.

Egyháztörvény: súlyos tekintélyvesztés érte a kormányt

Budapest – Olyan görcsök alakultak ki, amelyek a politika részéről a legrosszabb megoldásokhoz vezettek – hangzott el egy egyházpolitikai fórumon. Annál például, hogy a hitoktatás „kötelezően választható" tantárgy lett az általános iskolákban, nehéz ártóbb lépést elképzelni.

Európa elveszítette identitását? – Beszélgetés Finta József építésszel

Budapest – Finta József építészt, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját és a Magyar Művészeti Akadémia alapító tagját a szakrális építészetről, a templomépítészet lehetőségeiről, valamint az európai- és keresztény identitásról kérdeztük. Szöveg és fotó: Galambos Ádám
Feliratkozás RSS - Magyar Tudományos Akadémia csatornájára