báb

Online tartják meg a tervezett bábos képzést

Budapest – 2020-as évre tervezett országos evangélikus bábképzést, és az azt követő Országos Evangélikus Bábfesztivált sajnos nem tudjuk megtartani – adta hírül a Gyülekezeti és Missziói Osztály. A jelenlegi vírushelyzet miatt kialakult szabályozások figyelembevétele mellett azt tartjuk biztonságos és felelősségteljes döntésnek, ha az ország különböző pontjairól nem hívjuk össze a résztvevőket előadásaik, műsoraik bemutatására.

Országos Evangélikus Bábképzés: Felkészítő képzésre hívnak!

Szeretettel várjuk evangélikus gyülekezeteink és iskoláink lelkészeit, hitoktatóit és gyülekezeti munkatársait a bábfesztivál felkészítő képzésére!

Bábozás mint ifjúsági misszió

Budapest – Az ifjúsági munka erősítését, a közösségépítést és a missziót is szolgálják a gyülekezetek bábos csoportjai. Ebből a megfontolásból rendezték meg lelkészeknek és gyülekezeti munkatársaknak az első országos evangélikus bábképzést egyházunk országos irodájának székházában 2019. január 12-én.

Országos evangélikus bábképzés

Szeretettel várjuk evangélikus gyülekezeteink és iskoláink lelkészeit, hitoktatóit és gyülekezeti munkatársait a bábfesztivál felkészítő képzésére!

Aki megeleveníti a bábokat

A bábozás öröméről, a bábkészítés különleges világáról ha valaki többet szeretne megtudni, érdemes felkeresnie Krista Anitát, aki olyan szenvedéllyel tud a bábozás fortélyairól beszélni, hogy az érdeklődő egyből kedvet kap ahhoz, hogy e különleges műfajjal jobban megismerkedjen. A bábművész és -készítő nem csak a Budapest Bábszínházból lehet ismerős az olvasóknak, hanem az Evangélikus Hittudományi Egyetemen tartott képzéseiről, valamint az Országos Evangélikus Bábfesztivál zsűrijéből is.

Felhívás az Evangélikus Bábfesztiválon való részvételre

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében 2016-ban is megrendezik az Evangélikus Bábfesztivált. Az alábbiakban a bábfesztivál felhívását olvashatják.

„Együtt (l)enni, jó!” – Megrendezték a 13. evangélikus bábfesztivált

Pilisvörösvár – 2014. május 17-én a Pilisvörösvári Művészetek háza adott otthont az egyre színvonalasabbá váló és immáron 13. alkalommal megrendezésre került evangélikus bábfesztiválnak. Az idén a téma az „Együtt (l)enni, jó!” volt. A nap konklúziójaként elmondható, hogy egy alkalmi társaságból baráti közösség kovácsolódott pár óra alatt. Ráadásul úgy, hogy még jól is szórakoztak. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Idén is lesz bábfesztivál! – Csoportok jelentkezését várják!

Budapest – „Minden lélek dicsérje az Urat!” (Zsolt 150 1,6b) – ez lesz a mottója a 2013-ban megrendezésre kerülő 12. országos evangélikus bábfesztiválnak. Örömmel adjuk hírül a jelentkezés részleteit.

Egy áldott nap a „KisSztehloban”

Budapest – 2012. december 10-én Istentől gazdagon áldott alkalmak voltak az általános iskolánkban – írta Deák László iskolalelkész blogján. Forrás: iskolalelkesz.blogspot.com
Feliratkozás RSS - báb csatornájára