egyházközség

Gyopáros: Folytatódnak az életminőséget javító fejlesztések a Magyar falu programban

Budapest – Folytatódik a helyi életminőséget javító beruházások sora a falvakban a Magyar falu programban – mondta 2021. március elsején tartott budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Evangélikusok online – Folyamatosan frissül!

Budapest – Arra kértük az evangélikus lelkészeket, jelezzék szerkesztőségünknek, ha gyülekezetükben online istentisztelet közvetítések vannak, illetve, ha az igehirdetések valamilyen formában később megtalálhatóak az interneten. Íme a lista. További információk esetén folyamatosan bővítjük gyűjteményünket. A szerkesztoseg@lutheran.hu email címre várjuk az információkat.

A MEE Gyűjteményi Tanácsa pályázatot írt ki a gyülekezeti gyűjtemények számára

Budapest – A Gyűjteményi Tanács ebben az évben is meghirdeti pályázatait az egyházközségek részére. A pályázati felhívás és a letölthető űrlap megtalálható a Gyűjteményi Tanács honlapján.

Továbbra is eredményes a Magyar Falu Program

Budapest – Töretlen az érdeklődés a Magyar Falu Program iránt, népszerűségét jelzi, hogy már a potenciális pályázók, vagyis az ötezer lakosnál alacsonyabb lélekszámú települések 96 százaléka regisztrált a programra – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Több száz fejlesztés indul a Magyar falu program keretében

Budapest – Több szász fejlesztés indul el 13 milliárd forintból országszerte az ötezer lélekszám alatti településeken a Magyar falu program keretében – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön az MTI-vel.

Közérdekű információ cégkapu nyitásáról

Egy frissen kapott állásfoglalás szerint egyházközségek és egyházi intézmények nem kötelesek cégkapunyitásra. Az egyházközségek alapítványai, egyesületei viszont kötelesek cégkaput nyitni. A mellékelt dokumentumban minden fontos tudnivalót megtalálnak ezzel kapcsolatban.

A Gyűjteményi Tanács 2017-ben is meghirdeti gyűjteményi pályázatait egyházközségek részére

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyűjteményi Tanácsa 2017-ben is pályázatot ír ki a gyülekezeti gyűjtemények – könyvek/könyvtárak, levéltári- és iratanyag – részére. A pályázati keretösszeg ebben az évben: 6.000.000 Ft. A pályázat célja: elősegíteni a gyülekezeti gyűjtemények működését, rendezését és állagmegóvását.

Mi vagyunk az anyakönyv

Jankovits Béla nyugalmazott evangélikus lelkész hosszú évek óta kutatja gyülekezetének anyakönyveit, időt, erőt nem kímélve jegyzeteli és tanulmányozza a különböző típusú matrikulák adatsorait, foglalja táblázatba az adatokat, s von le belőlük következtetéseket. Hogy az anyakönyvek egy-egy közösség múltjának hordozói, s hogy a számsorok mögött egy egész falu, gyülekezet, közösség története bújik meg, arról tanúskodik a Kajárpéci személynevek és életfordulók című, nemrégiben megjelent kötete is.

A MEE Gyűjteményi Tanácsa pályázatot ír ki az egyházközségek részére

Budapest – A MEE Gyűjteményi Tanácsa pályázatot ír ki a gyülekezeti gyűjtemények – könyvek/könyvtárak, levéltári és iratanyag – részére. A pályázati keretösszeg ebben az évben: 6 000 000 Ft. A pályázat célja: elősegíteni a gyülekezeti gyűjtemények működését, rendezését és állagmegóvását.

Hálaadó istentiszteletet tartottak kettős jubileumért Cinkotán

Budapest – Mennybemenetel ünnepén, 2014. május 29-én kettős hálaadó ünnep volt Cinkotán. Egyrészről a gyülekezet megalakulásának 315., másrészről pedig a gyülekezeti ház felépítésének ötödik évfordulóját tartották.

Oldalak

Feliratkozás RSS - egyházközség csatornájára