Teremtés ünnepe

Teremtés ünnepe Kiskunhalason

Kiskunhalas – Október 13-án vasárnap családi istentiszteleten tartották meg a teremtés ünnepét a kiskunhalasi gyülekezetben, ahol minden esztendőben fontosnak tartják ennek az ünnepnek megünneplését. Az énekek, a zsoltár, a Himnusz, az ige és az áldás, mind a Teremtő Isten dicsőségére szólt. Fiatalok olvastak imádságokat, ezekhez kapcsolódóan pedig képeket láthattak a hívek. Az imádságokat a teremtésvédelmi munkacsoport állította össze.

Először tartottak teremtés ünnepét Józsefvárosban

Budapest – A Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség 2018. október 7-én először ünnepelte a teremtés ünnepét. Családi istentiszteletet, teremtés témájú erdei túrát és szabadtéri bográcsozást szerveztek. Az ökogyülekezeti mozgalomnak hála a gyülekezetben elindult a közös gondolkodás a teremtésvédelem ügyében.

Teremtés hete – Nálunk letölthető a 2018-as füzet!

A teremtés hetét idén 2018. szeptember 30. és október 7. között ünnepeljük. A téma: Közösségben a teremtett világért – „Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20)

Teremtés ünnepe Dunaújvárosban

Dunaújváros – Dunaújvárosban és Kisapostagon is megtartották a teremtés ünnepét 2016. szeptember 25-én. KÉPRIPORT.

A szelídek öröksége – Letölthető a segédanyag a Teremtés hetéhez!

Budapest – 2016. szeptember 25. és október 2. között a magyarországi egyházak együtt gondolkodnak az energia és klímaváltozás témájáról, valamint arról, hogy az egyházaknak milyen szerepe és hangja legyen e tekintetben, különös tekintettel a mértékletességre és az újrahasznosításra. A téma: A szelídek öröksége lesz és az ökumenikus országos nyitó istentiszteletre Szegeden kerül sor szeptember 25-én.

Az éghajlati igazságosságról – Interjú Kodácsy Tamással

Budapest – Minden évben szeptember utolsó vasárnapjától kezdődő héten ünnepeljük a Teremtés Hetét, amely az idén szeptember 27-től kezdődik. 2009 óta egy ökumenikus teremtésvédelmi csapat közösen dolgozza ki a Teremtés Hete segédanyagát. Az idei téma az éghajlati igazságosság, a mottója pedig Nátán próféta példázata alapján: Egy gazdag és egy szegény. Interjú az egyik készítővel, Kodácsy Tamással.

Ezt a világot kell megőrizni

Balatonboglár – A teremtésvédelem iránt elkötelezett gyülekezetek munkáját díjazták a Teremtés Hete idei nyitó istentiszteletén, mely egyben az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat (ECEN) magyarországi nagygyűlésének megnyitója is volt.

Nézd, itt a víz! – A teremtés hete nyitó istentészteletéről

Hajdúnánás – „A tiszta víz, igazi kincs!” – mondta igehirdetésében Réz-Nagy Zoltán debreceni evangélikus lelkész, a teremtés hetét megnyitó ökumenikus istentiszteleten, a hajdúnánási református templomban, 2013. szeptember 29-én. Forrás: reformatus.hu, szöveg: Buzás Borbála, fotó: Kodácsy-Simon Eszter
Feliratkozás RSS - Teremtés ünnepe csatornájára