Murga

Istentiszteletet tartottak az elnéptelenedő Murgán

Murga – Ismét az elnéptelenedő Murgán jártunk. Az istentiszteletet Kollár Zsolt gyönki lelkész tartotta. A templom 1795-ben épült. A fára festett képek, melyek ó- és újtestamentumi jeleneteket ábrázolnak, 1844-ben készültek. A négy evangelista mellett Luther és II. József portréja is látható – írta szerkesztőségünknek dr. Wagner Gyula.

Német diákok mentek templomba Murgán

Murga – Német szó hallatszott a hét közepén a murgai evangélikus templomban. Nem istentisztelet zajlott – a helybeli hívek már nagyon kevesen vannak –, hanem potsdami egyetemisták csodálkoztak rá a Hegyhát 1796-ból ránk maradt, egyedülálló műemlékére. A hallgatóknak Krähling János tartott ismertetést.

Murgán jártak a szekszárdi gyülekezet tagjai

Murga – A szekszárdi gyülekezet tagjai 2016. május 8-án Murgán jártak. Az onnan elszármazottak kérték fel Kollár Zsolt lelkészt egy délutáni istentisztelet megtartására.

Templomok éjszakája Murgán

Murga – 2013. szeptember 18-án, Murgán az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében színes és értékes műsorokban és művészeti aklkotásokban gyönyörködhettek a részt vevők. Forrás: gyonk.lutheran.hu
Feliratkozás RSS - Murga csatornájára