családi istentisztelet

Házasság hete: Megáldották a házaspárokat Tótkomlóson

Tótkomlós – Az elmúlt vasárnap a házasság hete kezdetén, családi istentiszteleten köszöntötték a tótkomlósi evangélikus gyülekezetben a házaspárokat. Az oltár előtt kapott áldás után mindenki kapott egy sziklára írt igét, ami jelképesen és valóságosan is erősítheti a házassági kötelékeket. „Jó a Csali'-n részt venni, mert itt sokan vagyunk, jó együtt énekelni, együtt hálát adni az Úrnak!” – írták a gyülekezet Facebook-oldalán. Következő családi istentisztelet 2020. március 15-én 10 órakor lesz a tótkomlósi evangélikus kápolnában.

Ki teremtette ezt a világot? – Családi hálaadó istentiszteletet tartottak a debreceni evangélikusok

Debrecen – A szombati munkanapok és az elkövetkező hosszú hétvégék miatt a megszokott rendtől eltérően nem a harmadik, hanem a hónap második vasárnapját választották a debreceni evangélikusok, hogy megtartsák októberi családi istentiszteletüket.

Tanévnyitó hangosnapot tartottak Pesterzsébeten

Budapest – Pesterzsébet – „Tanévnyitó hangosnap” – már a nap elnevezése is bár szokatlan, de beszédes. A hétvégén ugyanis tanévnyitó családi istentiszteletet és zenés evangelizációs napot tartottak a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség szervezésében.

Tanévnyitó családi istentiszteletet tartottak a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközségben

Szarvas – 2017. október 1-jén megtartották a Szarvas-Újtemplomi Evangélikus Egyházközség tanévnyitó családi istentiszteletét. Az alkalmon Szlovákiából érkező fiatalok mutatták be harangjátékukat. Ezután a szarvasi gyermekek műsora következett, végül közösen járultak a gyülekezet tagjai az Úr megterített asztalához. „Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te.” (Mk 14, 36b) – hangzott a prédikáció alapigéje.

Kaposvári családi istentisztelet – Damaszkuszban jártak

Kaposvár – Az idei év első családi istentiszteletén Damaszkuszba kísérték el Pál apostolt a kaposvári evangélikusok. A megtelt gyülekezeti házunkban a hangulatról idén is a Lélekvár zenekar gondoskodott. Az istentiszteleten egy dal megtanulására, majd matricák gyűjtésére, imára és sok nevetésre került sor.

Engedjétek hozzám a gyermekeket!

Zalaegerszeg – Jézus intésére utalva a zalaegerszegi evangélikus templomban első alkalommal az elmúlt vasárnap a szokásos 9 órás istentisztelet után fél 11 órai kezdettel családi istentisztelet zajlott, kisdedek, kis és nagyobb gyermekek és hozzátartozóik számára.

Megújult honlappal és egy frissen kiadott CD-vel köszöntötték az új tanévet Pesterzsébeten – VIDEÓVAL!

Budapest – Tanévkezdő családi istentiszteletet tartottak 2014. szeptember 14-én Pesterzsébeten, amelyen nem csak a gyerekeket, de az iskolatáskákat is megáldották.

Levente Péter és a mindent látó szem – Családi istentiszteletet tartottak Szarvason

Szarvas – 2013. szeptember 22-én meglepetésvendég tett bizonyságot a szarvasi Ótemplomban a szokásos vasárnapi családi istentiszteleten. Levente Péter mindent látó szemről beszélt kicsiknek és nagyoknak. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Fabó Polett
Feliratkozás RSS - családi istentisztelet csatornájára